IFALPES

Fängslande studieort oavsett årstid!

“JÄTTEBRA! Jag hade min livs sommar. Bara det att komma till ett annat land, till en främmande stad och möta människor från hela världen bidrar nästan mer till totalintrycket än själva språkkursen. Elsa Georgsson
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Skolan har ett bra läge i staden och på cirka 10 minuters promenad från skolan kommer du till gamla stan. Skolan tar emot mellan 170-200 studenter från cirka 50 olika länder varje månad, exempelvis från Colombia, Kina, Storbritannien och Schweiz. Givetvis finns det studenter i olika åldrar men majoriteten av studenterna är mellan 20-30 år.

Skolans lokaler

Skolbyggnaden delas med franska studenter från PIGIER School of Beauty vilket ger dig goda förutsättningar att på ett naturligt sätt lära känna fransmän! Skolans lokaler har Wi-fi. Utöver att dela lokaler med PIGIER så har även IFALPES ett nära samarbete med IPAC School of Management som ligger 15 minuters promenad från skolan. På IPAC finns möjlighet att kombinera dina språkstudier med studier inom Business och Tourism Studies.

Examenskurs

Skolan är examinationscenter för diplomen DELF, DALF och TCF. Det går även att avlägga examen i affärsfranska och franska för turism på skolan. Workshops och föreläsningar arrangeras regelbundet för att studenterna ska få mer språkträning.

Läs med franska studenter

Om du har medelgod språknivå (lägst B2) och studerar terminskurs under minst 12 veckor under våren eller hösten har du möjlighet att läsa 3,5 timme per vecka med franska studenter. Du läser då business eller tourism på partnerskolan IPAC (se ovan). Andra ämnen du kan välja bland är marketing, management, hospitality, economics, law, communication etc. Om du blir godkänd i ett helt block har du möjlighet att tillgodogöra dig ECTS-poäng.

Fritid och utflykter

Det erbjuds ett omfattande aktivitetsprogram med skidresor på vintern, guidat besök i den gastronomiska huvudstaden Lyon, vinprovning, provsmakning av ost, stadsrundtur, sportturneringar, filmkvällar, vandring i Alperna och mycket mer.

Fakta om IFALPES

Minimiålder
18 år
Transfer
Transfer kan ordnas från Genève för 100 EUR (ca 1080 kr) och från Lyon för 250 EUR (ca 2700 kr). Från Genèves flygplats går det buss och tåg. Från busstationen Place Dorcière går det buss till Annecy. Bussbolaget heter Frossard och det går flera bussar per dag till Annecy. Resan tar cirka 75 minuter och kostar cirka 22 euro för t/r-resa.
Lov
2020. 13/1, 1/4, 8/5, 21/5, 1/6, 14/4, 11/11,21/12-4/1 2021. Missad lektion pga lovdag tas igen under veckan.

Språkkurser och priser för IFALPES

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan IFALPES.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (Intensive Course) CSN

Längd: Från en vecka
Min. ålder: 18

Startdatum: Varje måndag, nybörjare endast 2020: 6/1, 3/2, 2/3, 30/3, 4/5, 2/6, 29/6, 3/8, 31/8, 28/9, 2/11, 30/11

Du har 20 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 15 studenter. Du läser språkets alla delar och övar på grammatik, uttal, skriftlig framställning och förståelse. Kursen hålls både på för- och eftermiddagen. Vissa dagar har du alltså förmiddagslektion och andra dagar har du eftermiddagslektion. Förmiddagslektionerna är mellan kl 09.00-12:20 medan eftermiddagslektionerna är kl 13.30-16.50.

Denna kurs finns som ett intensivare alternativ med 40 lektioner i veckan, kontakta oss för mer information och priser.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från 3 veckor och uppåt.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos IFALPES CSN

Normalkurs + skidor (French + Ski Programme) CSN

Längd: 2-10 veckor
Min. ålder: 18

Startdatum: Kursstart varje måndag under perioden 6/1-3/2 2020, fasta datum för nybörjare.

Du läser normalkursen måndag till fredag enligt ovan samt att du har två heldags skidturer varje vecka under helgen, med reservation för ändringar pga vädret. Övernattning sker inte på skidorten. I priset ingår kursmaterial, transport till/från skidorten samt skipass. Skidutrustning är inte inkluderad men går att hyra på plats. Ett krav är att du är försäkrad för skidåkning. När du studerar franska i Annecy har du nästan löjligt många skidorter att välja mellan. Val Thorens, Chamonix, Val d'Isère är bara tre av flera alternativ - det är vad vi kallar ett lyxproblem!

Kontakta oss för priser och information. Skidlektionerna kan ställas in vid olämpligt väder.

Kommentar: Språkkursen är studiemedelsberättigad från 3 veckor och uppåt.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs + skidor hos IFALPES CSN
Sjön var så vacker och staden såg så charmig ut att vi bestämde oss för att det var dit vi skulle. Och vi blev inte besvikna!Sandra - Läs berättelsen här
JÄTTEBRA! Jag hade min livs sommar. Bara det att komma till ett annat land, till en främmande stad och möta människor från hela världen bidrar nästan mer till totalintrycket än själva språkkursen. Elsa Georgsson

Boende på IFALPES

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Delad lägenhet

Studentboendet ligger 20 minuter med buss eller cykel från skolan IFALPES. Du har eget rum men delad badrum med fyra andra studenter och varje våning har ett kök. Ni delar gemensamma utrymmen och det finns tv-rum, pingisbord och möjlighet att tvätta. Priset är från 420 EUR (ca 4540 kr) per månad.

Observera att boendet normalt bokas för en hel kalendermånad och att du måste lämna en månadshyra i deposition. Du måste ha en försäkring som även täcker boende.

Anmälan IFALPES med Delad lägenhet

Familj frukost

Du bor hos en fransk familj där du har enkelrum och frukost, ett fantastiskt sätt att lära dig franska på. Du delar badrum och gemensamma rum med familjen. Du har inte tillgång till familjens kök. Du får låna tvättmaskinen en gång per vecka.

Kontakta oss för priser för självhushåll.

Anmälan IFALPES med Familj frukost

Familj halvpension

Du bor hos en fransk familj i enkelrum. Du har halvpension hos familjen, dvs frukost och middag. Vänligen kontakta oss för pris för endast frukost.

Att bo i värdfamilj är ett bra sätt att utveckla din franska även på framtiden och du får dessutom större inblick i den franska vardagen och kulturen. Du delar badrum och gemensamma rum med familjen och du får låna familjens tvättmaskin (en tvätt per vecka). Familjen kan möta dig vid ankomst om reser med buss eller tåg. Vänligen meddela oss dina resplaner med framförhållning så att familjen kan ta emot dig på bästa sätt. Upphämtning ingår inte om du flyger. Inflyttning sker på söndag före kursstart mellan kl 12.00-20:00 och du lämnar familjen lördag efter kursslut.

Kontakta oss för priser för endast självhushåll.

Anmälan IFALPES med Familj halvpension

Studio, residens, delad lägenhet och lägenhetshotell

Skolan erbjuder flera alternativ för dig som inte vill bo i värdfamilj. Du kan boka en egen studio eller varför inte dela lägenhet med andra studenter? Det finns även lägenhetshotell. Kontakta oss för mer information och priser.

Anmälan IFALPES med Studio, residens, delad lägenhet och lägenhetshotell

Studieorter » Franska » Annecy » IFALPES

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor