Språkresor till Annecy

Närheten till berg och sjö, nästan så du kan sträcka ut händerna åt var sitt håll och nå båda samtidigt. Nästan. Men det här handlar inte om vilka berg eller vilken sjö som helst utan Europas kanske mest dramatiska berg och världsdelens renaste och klaraste sjö.

I sydöstra Frankrike i Alpernas effektfulla landskap, nära både Schweiz och Italien, ligger Annecy. En charmig stad som drar nytta av vattnet på ett vackert sätt med broar och kanaler. De kullerstensbelagda gränderna smyckas med blommor och växter i färggrann prakt. Runt Annecy hittar du gamla vackra slott, vingårdar, skidorter och vyer som får dig att tappa andan. Det är precis så pittoreskt och galet vackert som du tror. Det är inte för inte som Annecy kallas "alpernas lilla Venedig". Åk hit själv och se med egna ögon!

Lyxproblem

Annecy är staden för den sport- och naturpassionerade. Både sommar och vinter har sina guldkorn. Då det är som varmast är vindsurfing och vattenskidåkning på Annecysjön att rekommendera och vandring i bergen där den fina utsikten är belöning nog. Om du, som många fransmän, älskar att rulla på asfalt med cykel finns det gott om utmaningar i området. På vintern är det självklart skid- och snowboardåkning som gäller. När du studerar franska i Annecy har du nästan löjligt många skidorter att välja mellan att besöka. Det är vad vi kallar ett lyxproblem.

Franskt strosande

Efter höghöjdsträning och plugg passar det perfekt med en eftermiddag i Annecys charmiga äldre stadsdel. Klassiskt franska caféer, trevliga boutiquer och bagerier har flyttat in i de medeltidsinspirerade byggnaderna som kantar kullerstensgränderna. På sommaren blossar Annecys nattliv upp och turister och invånare firar att sommaren är här med ett besök på stadens nattklubbar eller kasinon. Dessutom är Annecy billigare än storstäder såsom Paris, med andra ord perfekt för en prismedveten student!

Språkskolor i Annecy

IFALPES

Fängslande studieort oavsett årstid!

Skolor » Franska » Annecy

- Läs mer här »