EC Toronto

Framåt skola i centrala Toronto med en avdelning för 30+ - kurser!

“Väldigt bra! Trevlig stad och mycket att göra. Vänliga personer och inte så mycket turister. Fredrik Höglund
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

EC är en stor språkskoleorganisation som har flera skolor i den engelsktalande världen. I Kanada finns de i Toronto, Vancouver och Montreal. De är kända för sin höga kvalitet och ambition (vi tycker att de lyckas!) att ge bästa tänkbara service.

Modernt och centralt.

Skolan ligger i centrala Toronto mitt i staden på den norra sidan av Lake Ontario, omringad av restauranger med kök från världens alla hörn, teatrar och caféer. Du har nära till parker och vattnet. Här finns 23 rymliga och ljusa klassrum med stora fönster. Du har tillgång till ett bibliotek där du kan studera i lugn och ro. Här finns också datorer med Internetuppkoppling samt ett språklabb där du kan öva på t.ex. språkförståelse och uttal. På skolan fins gratis Wi-Fi.

Utöver kurserna som presenteras nedan erbjuds English for Work, English for City samt IELTS, TOEFL samt TOEIC. kontakta oss för mer information.

Avdelning för studenter 30 +

EC Toronto samt EC Vancouver erbjuder båda en separat avdelning för studenter från 30 år som vill studera med jämnåriga. Avdelningen i Toronto har 8 klassrum och tar emot upp till 120 studenter och studenterna kommer från olika delar av världen.

Upptäck Toronto med omnejd

På din första skoldag kommer du att ges en guidad tur av staden för att snabbare lära känna Toronto. Språkskolans personal jobbar för att du ska vara fullt sysselsatt såväl i skolan som på fritiden. Utöver de aktiviteter som arrangeras varje dag ger de dig gärna tips på hur du kan upptäcka Toronto och resten av Kanada på egen hand. Skolan ordnar utflykter till exempelvis Niagarafallen (endast en timme söderut), Toronto zoo med Nordamerikas största utställning om gorillor, båttur på Lake Ontario, filmkväll, fotbollsturnering etc. Aktiviteterna och utflykterna arrangeras till självkostnadspris.

Tre skäl att studera Engelska på EC Toronto i Toronto

Fakta om EC Toronto

Minimiålder
16 år
Transfer
115 CAD (ca 865 kr) från flygplatsen Toronto Pearson International Airport.
Lov
2019: 11/11,25/12,29/12 2020: 1/1,17/2,10/4,18/5,1/7,3/8,7/9,12/10,11/11,24/12,25/12

Språkkurser och priser för EC Toronto

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan EC Toronto.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (General english, 20lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 20 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 19 studenter (men oftast färre) i engelska. Klassrummen är luftiga då maxantalet i rummet är anpassat för 25 personer . Alla aspekter av språket tränas, men störst fokus ligger på muntlig kommunikation. Se kursen "EC 30+" för dig som är över 30 år och vill studera med jämnåriga studenter.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 10 CAD (ca 75 kr) per vecka. Kursen är CSN-berättigad från 13 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos EC Toronto CSN

Medelintensiv kurs (Semi-Intensive english, 24lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 24 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 19 studenter (men oftast färre) i engelska. Klassrummen är luftiga då maxantalet i rummet är anpassat för 25 personer. Kursen går igenom språkets alla delar.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 10 CAD (ca 75 kr) per vecka.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Medelintensiv kurs hos EC Toronto CSN

Intensivkurs (Intensive english, 30 lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 30 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 19 studenter (men oftast färre) i engelska. Klassrummen är luftiga då maxantalet i rummet är anpassat för 25 personer . Alla aspekter av språket tränas, men störst fokus ligger på muntlig kommunikation.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 10 CAD (ca 75 kr) per vecka.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos EC Toronto CSN

Examensförberedande Cambridge 30 (Cambridge exam prep, 30lpw) CSN

Längd: 12 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 2020: FCE: 16/3-5/6 examen 9/6 (12+1v), 7/9-27/11 med examen 1/12 (12+1v) CAE: 16/3-5/6 examen 10/6 (12+1v), 7/9-27/11 med examen 2/12 (12+1v)

Du har 30 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 15 studenter (oftast färre). Du kommer att träna intensivt på alla de ingående delarna i en Cambridge-examen för att klara av examen med bästa resultat. De två första nivåerna ges: FCE och CAE. Du kommer att få göra ett språktest för att avgöra vilken nivå du ska satsa på. Vänligen notera kursens slutdatum respektive examensdatum, du kan behöva boka längre vistelse för ditt boende. Kontakta oss om du är osäker på nivå för Cambridge.

Ett tips är att lägga till ett par veckor av normalkurs eller dylikt för att få 13 veckors kurs och på så sätt göra kursen CSN-berättigad.

Kommentar: Kurslitteratur tillkommer med 10 CAD (ca 75 kr) per vecka. Examenskostnaden tillkommer med cirka 250 CAD (ca 1875 kr) och betalas på plats. Kurslitteratur tillkommer med cirka 10 CAD (ca 75 kr) per vecka. Examenskostnaden tillkommer och betalas på plats. Du måste läsa minst 13 veckor för att kursen ska vara CSN-berättigad och du kan kombinera kurser för att uppnå rätt antal veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Examensförberedande Cambridge 30 hos EC Toronto CSN

Normalkurs 30+ (General English 30+, 20lpw) CSN

Längd: Från 1 vecka
Min. ålder:

Startdatum: Varje måndag

EC Toronto 30+ är en separat avdelning från EC Toronto och här finns 8 klassrum. Normalkurs 30 + riktar sig till dig som vill utveckla engelskan med jämnåriga studenter i en mogen och studiefokuserad miljö. Medelåldern på studenterna är 30-40 år men givetvis finns det även äldre studenter.

Du har 20 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper om högst 15 studenter men genomsnittet är 13 studenter. Du får fokusera på alla aspekter på språket men med stort fokus på hur du kan använda språket i verkliga situationer. Du arbetar mycket med förståelse för grammatiken, ordförrådet, olika uttryck och uttal. Det förekommer också mycket rollspel där du får interagera med dina klasskamrater eller din lärare.

Kursen erbjuds även med 24 samt 30 lektioner i veckan. Kontakta oss för mer information.

Kommentar: Kursen är CSN berättigad från 13 veckor. Kursmaterial tillkommer med 10 CAD (ca 75 kr) per vecka.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs 30+ hos EC Toronto CSN
Väldigt bra! Trevlig stad och mycket att göra. Vänliga personer och inte så mycket turister. Fredrik Höglund

Boende på EC Toronto

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Delad lägenhet Harrington

Du bor i delad lägenhet och boendet ligger 15 minuters promenad från skolan. Det finns restauranger, caféer, barer, biografer och mycket annat i närområdet. Du har eget rum och det finns gemensamma utrymmen där du kan umgås med de andra studenterna. Rum med eget badrum kan bokas mot tillägg. Det är ett modernt boende som bland annat erbjuder bastu och Netflix. Incheckning sker i regel lördag före kursstart och du lämnar boendet lördag efter avslutad kurs. Under sommaren finns även ett sommarresidens tillgängligt, kontakta oss för mer information. Du måste boka minst 4 veckor på detta boende. Bilderna nedan visar Harrington och är exempel från boendet och avvikelser kan förekomma.

Skolan erbjuder även ett standardboende till ett lägre pris, kontakta oss för information.

Anmälan EC Toronto med Delad lägenhet Harrington

Värdfamilj med halvpension, privat badrum

Att bo i värdfamilj är ett väldigt bra sätt att vässa engelskan lite extra och få inblick i den kanadensiska kulturen. Du bor i enkelrum och har eget badrum. Om du reser tillsammans med någon kan ni boka dubbelrum. Den 16/6-15/9 tillkommer ett högsäsongstillägg på 30 CAD (ca 225 kr) per vecka. I regel flyttar du in lördag före kursstart och lämnar boendet lördag efter avslutad kurs. För billigare alternativ kan du välja att dela badrum, kontakta oss för pris.

Anmälan EC Toronto med Värdfamilj med halvpension, privat badrum

Studieorter » Engelska » Toronto » EC Toronto

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor