Språkresor till La Rochelle

Frankrikes bronsmedaljör i antal besökare visar stolt upp sin oklanderligt vita fasad av kalksten som gör det blågröna vattnet om möjligt än mer skimrande. La Rochelle har ett spännande förflutet och spås en fantastisk framtid.

På Frankrikes västkust, bara tre timmar från romantikens huvudstad Paris, ligger La Rochelle eller La Ville Blanche (den vita staden) som den kärleksfullt kallas. Smeknamnet har den fått tack vare den spektakulära kritvita kalksten som finns i staden. Men låt inte namnet förleda dig; staden och dess omgivningar bjuder även på fin grönska. Den vackra kusten kantas av vikar, vitskimrande klippor och långa stränder.

Medeltida sjöfartsstad

La Rochelle grundades redan på 900-talet och kvar i dag finns stora delar av medeltidens byggnader med historier om dåtidens stad. Runt den gamla delen av staden och hamnen går en ringmur där tre bevakningstorn finns bevarade vilka berättar om stadens förflutna som viktig handels- och sjöfartsstad.

Fantastiskt kök

Staden är den tredje mest besökta staden i Frankrike och har ett stort utbud av caféer, barer, restauranger och biografer. Tack vare La Rochelles närhet till flera fina vindistrikt och havets skatter i form av fisk och skaldjur kan du förvänta dig något utöver det vanliga när det kommer till mat och dryck.

Språkskolor i La Rochelle

Eurocentres La Rochelle

Kuststad med kvalitativ undervisning.

Skolor » Franska » La Rochelle

- Läs mer här »