Språkresor till Brighton

Brighton representerar helt klart Storbritanniens solkust. Att studera i Brighton innebär att du får ta del av det bästa av två världar: Brighton representerar Storbritanniens riviera och London ligger bara en 50 minuters tågresa bort.


Legendariskt nattliv

Som den mest kända badorten i Storbritannien har Brighton mycket att leva upp till och lyckas med bravur göra det också. Längs med vattnet sträcker sig en strandpromenad som kantas av trendiga restauranger, typiskt engelska pubar och nattklubbar. Brightons nattliv beskrivs med stora ord som legendariskt, fantastiskt och alldeles galet. På Brightons berömda pir ligger stadens tivoli, bara en sådan sak får Brighton att införliva alla de förväntningar man kan ha på en av Storbritanniens mest omtyckta badorter.

Shopping

Om man mot all förmodan tröttnar på strandhäng har Brighton mer än strandpromenaden att erbjuda. I kullerstensprydda "The Lanes" finns flera fantastiska butiker som varvas med de större kedjorna och tillsammans bildar något av ett shoppingparadis.

Brighton har ett rikt kulturliv med flera gallerier, teatrar och konsertplatser. Den mest kända är kanske Brighton Dome där svenska gruppen Abba vann Englands hjärta efter vinsten i Eurovision 1974. Den kungliga paviljongen med inspiration från både Kina och Indien är svår att missa, som hämtad från en tecknad film är detta vita slott något av ett kännetecken för Brighton.

Vänlig atmosfär

Brighton är känt under namnet London-by-the-sea då Londonborna gärna byter storstadens brus mot Brightons uppfriskande havsluft. Men staden skiljer sig mycket från London, det är med alla mått en småstad och en väldigt charmig sådan. Staden har en vänlig atmosfär då de flesta kan finna något här vare sig det är barnfamiljer, pensionärer eller studenter. Brighton är även känd för att ha en stor gay community. Prideparaden som tar plats varje år i augusti är en av de största i England och lockar flera tusen besökare.

Språkskolor i Brighton

EC Brighton

Klassisk ort för språkresor, hög kvalitet på undervisningen och bra boende.

Embassy Summer (i samarbete med EC)

Studera på Brighton College i en Harry Potter-liknande miljö i en härlig sommarstad!

Skolor » Engelska » Brighton

- Läs mer här »