Språkresor till Cambridge

Cambridge är staden som verkligen lyckas blanda det traditionella och klassiska med det moderna! Om du tror att Cambridge endast står för "det gamla" så har du fel - staden har en modern prägel med sjudande liv. Så öppna upp ögonen för "the other Cambridge". Mitt bland de klassiska universiteten finns ett varierat utbud av shopping, allt från billigare alternativ som Primark till det mer exklusiva. Utöver den brittiska maten finns mycket annat gott att välja på, blir det tapas eller varför inte pasta på Jamie's Italian?

Cambridge är det naturliga valet att studera för många som har målet att lära sig klassisk brittisk engelska. Det verkar ha varit så ett tag för studenter har strömmat till staden ända sedan 1200-talet; här finns nämligen några av landets mest prestigefulla college. Man kan nog säga att det är den ständiga ström av studenter som ger staden en ung och dynamisk atmosfär, även om omgivningen är allt annat än ny. Det kan vara det som är charmen med Cambridge, tradition och förnyelse går samman och bildar en stad med både hjärta och själ.


Traditionellt färdmedel

Ett bra sätt att uppleva Cambridge på traditionellt sätt är punting – du stakar dig fram i små flatbottnade träbåtar på floden Cam som kantas av idylliska strand- och grönområden. Med andra ord en perfekt plats för en picknick eller eftermiddagsplugg. Cykel är ett annat färdmedel som fungerar utmärkt i Cambridge, på detta sätt kan du även nå alla de historiska sevärdheter som finns i utkanten av staden. Längs floden finns även flera restauranger om suget faller in.

Festivalstämning

På senare år har Cambridge blivit en populär turistort och det är gott om pubar, musikevenemang och restauranger. Sista helgen i juli arrangeras Cambridges mycket populära musikfestival med såväl brittiska som internationella artister. God stämning utlovas!

Språkskolor i Cambridge

Cambridge Academy Ungdomskurser

Bo på brittiskt internat eller i charmiga värdfamiljer.

EC Cambridge

Språkskola mitt i centrala Cambridge med brett aktivitetsprogram.

LSI Cambridge

Cambridge blandar klassiskt och modernt på ett härligt sätt!

Skolor » Engelska » Cambridge

- Läs mer här »