Cambridge Academy Ungdomskurser

Bo på brittiskt internat eller i charmiga värdfamiljer.

Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkresa till Cambridge 9-17 år

Cambridge är en av Englands mest klassiska universitetsstäder. Det är en mysig stad som känns mindre än sina hundratusen invånare. Här finns stora imponerande college och ett charmigt centrum med många affärer. Rakt igenom staden rinner floden Cam som kantas av små idylliska strandområden.

Språkskolan

Cambridge Academy är en av Englands bästa språkskolor och rankas bland de topp 2% i landet. Sedan 1991 har Cambridge Academy erbjudit barn och ungdomar en oförglömlig engelsk upplevelse. De har mycket engagerade lärare och deras undervisningsmetoder är under ständig utveckling och anpassning. Här finns någonting för alla smaker och åldrar. Bilden nedan visar populära Princess Helena College.

Princess Helena College: Till vardags en privat flickskola men under sommaren tar vi emot alla elever i åldrarna 14-17 år. Skolan ligger i fantastisk miljö ca 45 minuter söder om Cambridge. Detta är en av de allra mest populära residenskurserna och det blir ofta fullt tidigt på sommaren. Här finns en swimmingpool, mycket grönområden, en danssal, en gymnastiksal och ett gym. Se bild ovan.

Värdfamilj: Vill man hellre bo i värdfamilj så går det också bra ifall man är 14-16 år. Då studerar man vid huvudskolan som ligger i Girton i utkanten av Cambridge, men i separata nybyggda lokaler. Girton är ett lugnt villaområde en kvarts buss- eller cykelresa från stadskärnan. De flesta familjerna bor på gångavstånd från skolan. Här har man lite mer fritid än på residenskurserna och eleverna förväntas också ta mer eget ansvar.

Old Buckenham Hall: Här studerar elever i åldrarna 12-15 år. Internatskolan är ca 50 minuters bilväg från centrala Cambridge. Det är en stor skola med fantastiska möjligheter för den sportintresserade. Här finns en swimmingpool, en fotbollsplan med konstgräs, chansen att prova på bågskytte eller vad sägs om skolans alldeles egna 9-hålsbana för den golfintresserade? Detta är en privat internatskola med många elever vilket gör att det finns gott om plats.

Moreton Hall: Här studerar de yngsta eleverna i åldrarna 8-13 år. Moreton Hall är till vardags en privat internatskola ca 40 minuter öster om Cambridge. Här finns en inomhuspool, stora grönområden, en fotbollsplan och mycket annat. Här läser max 48 elever samtidigt. Skolan tar mycket väl hand om eleverna och man hittar på många roliga saker tillsammans. Bland annat delas man i olika "hus" som sedan tävlar mot och med varandra genom att samla poäng.

Det kan förekomma studenter som är cirka ett år yngre än angivna åldrar ovan, beroende på studentens mognad. Observera att rekommenderade minimiåldern för att resa ensam på våra språkresor är 12 år.

Kurs och boende

På samtliga kurser har grupperna högst 12 studenter per klass. Det går en anställd på max 6 studenter men oftast är det färre studenter per personal. Exempelvis på Moreton Hall går det ofta 4,5 studenter på en anställd. Ankomst sker söndagen innan kursstarten och avresa på lördagen efter avslutad kurs. På samtliga kurser ingår helpension. På residenskurserna finns vuxna ledare med eleverna 24 timmar om dygnet. Eleverna får inte lämna Campus-området på egen hand. Bor man i värdfamilj har eleverna större frihet.

Om ni är två kompisar/syskon som reser tillsammans får ni inte bo i samma familj/residens. Detta för att skolan vill undvika att två studenter med samma modersmål bor tillsammans och pratar så att värdfamiljen/residenskamrater inte förstår eller känner sig utanför. Det brukar dock gå bra att hitta två familjer/rum som bor nära varandra.

Fritidsaktiviteter

Samtliga ungdomskurser innehåller en hel del fritidsaktiviteter. De äldre studenterna börjar oftast med en aktivitet efter frukosten innan deras lektioner börjar. Detta är något som uppskattats både av lärare och studenter.

Residenskurser: På residenskurserna har eleverna tillgång till idrottsanläggningar som swimmingpool, fotbollsplan, tennisbanor och idrottshall. Man har ett fullt fritidsschema med aktiviteter varje dag och längre heldagsutflykter en gång i veckan. Därutöver anordnas discon, filmkvällar, grillfester, karaoke och mycket annat.

Familjekurs: På familjekursen i Cambridge har eleverna mer fritid och även beräknad tid att spendera med sin familj. Här ingår två heldagsutflykter och 3 halvdagsutflykter samt ett studiebesök till London! På vissa kvällar och helger kan man också göra utflykter med sin värdfamilj. Man har också lite egen tid då man kan umgås med vänner. På eftermiddagarna anordnas ledarledda sportaktiviteter. Därutöver ordnar skolan en mängd andra fritidsaktiviteter som filmkvällar, grillfester, karaoke, disco, teater, skattjakter, talangshower etc.

Resan till Cambridge

Vi skickar flygofferter till alla våra ungdomsresenärer för att göra din resa så smidig som möjligt, det går givetvis bra att boka eget flyg om ni föredrar det. Du bör inte boka flyg förrän du har fått en fullständig kursbekräftelse av oss.

Skolan hämtar och lämnar studenterna på flygplatserna Stansted (närmast), Luton, Heathrow och Gatwick utan extra kostnad. Ankomst är söndagar och avresa är lördagar. Planet ska landa/avgå mellan kl 9 och 19. Även när du bokar flyg själv så ingår transfer under dessa tider. För ankomst/avresa utanför dessa tider tillkommer en extra avgift (cirka 170 GBP - 215 GBP beroende på flygplats och klockslag).

Tre skäl att studera Engelska på Cambridge Academy Ungdomskurser i Cambridge

Fakta om Cambridge Academy Ungdomskurser

Minimiålder
9 år

Språkkurser och priser för Cambridge Academy Ungdomskurser

“Att bo på internatskola i England är en extra häftig upplevelse som jag varmt rekommenderar! Jag har besökt alla internatskolor och givetvis Cambridge Academys (CAE) egna skola. Kontakta mig så berättar jag mer!”

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Cambridge Academy Ungdomskurser.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Engelskakurs + värdfamilj helpension (Teenage homestay courses 14-16 years) CSN

Längd: 2 veckor
Min. ålder: 14

Startdatum: 2020: 22 juni - 3 juli (T1) 6 juli - 17 juli (T2) 20 juli - 31 juli (T3)

Cambridge Academy är en av Englands bästa språkskolor (rankas bland de topp 2% i landet). Sedan 1991 har Cambridge Academy erbjudit barn och ungdomar en oförglömlig engelsk upplevelse. De har mycket engagerade lärare och deras undervisningsmetoder är under ständig utveckling och anpassning. Här finns någonting för alla smaker och åldrar.

För studenter mellan 14-16 år finns även alternativet att bo i värdfamilj. Då studerar man vid huvudskolan som ligger i Girton i utkanten av Cambridge, men i separata nybyggda lokaler. Girton är ett lugnt villaområde en kvarts buss- eller cykelresa från stadskärnan. De flesta familjerna bor på gångavstånd från skolan. Här har man lite mer fritid än på residenskurserna och eleverna förväntas också ta mer eget ansvar. Om ni är två kompisar/syskon som reser tillsammans får ni inte bo i samma familj. Detta för att skolan vill undvika att två studenter med samma modersmål bor tillsammans och pratar så att värdfamiljen/residenskamrater inte förstår eller känner sig utanför. Det brukar dock gå bra att hitta två familjer/rum som ligger nära varandra.

På familjekursen i Cambridge har eleverna fritid och även beräknad tid att spendera med sin familj. Här ingår två heldagsutflykter och tre halvdagsutflykter samt ett studiebesök till London! På vissa kvällar och helger kan man också göra utflykter med sin värdfamilj. Man har också lite egen tid då man kan umgås med vänner. På eftermiddagarna anordnas ledarledda sportaktiviteter. Därutöver ordnar skolan en mängd andra fritidsaktiviteter som filmkvällar, grillfester, karaoke, disco, teater, skattjakter, talangshower etc.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Engelskakurs + värdfamilj helpension hos Cambridge Academy Ungdomskurser CSN

Engelskakurs + Princess Helena College + Helpension (Teenage Residential Princess Helena 14-17 years) CSN

Längd: 2 eller 4 veckor
Min. ålder: 14

Startdatum: 2020: 6 juli - 17 juli (2v) (PHC 1) 20 juli- 31 juli (2v) (PHC 2) 6 juli - 31 juli (4v) (PHC 1+2)

Princess Helena College är till vardags en privat flickskola men under sommaren tar vi emot alla elever i åldrarna 14-17 år. Skolan ligger i fantastisk miljö ca 45 minuter söder om Cambridge och närmaste stad heter Hitchin. Detta är en av de allra mest populära residenskurserna och det blir ofta fullt tidigt på sommaren. Här finns en swimmingpool, mycket grönområden, en danssal, en gymnastiksal och ett gym.

Kursen innehåller 20 klocktimmars engelskaundervisning per vecka. På samtliga kurser har grupperna högst 12 studenter per klass. Ankomst sker söndagen innan kursstarten och avresa på lördagen efter avslutad kurs.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Engelskakurs + Princess Helena College + Helpension hos Cambridge Academy Ungdomskurser CSN

Engelskakurs + Old Buckenham Hall + Helpension (Teenage Residential Old Buckenham Hall 12-15) CSN

Längd: 2 eller 4 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum: 2020: 13 juli - 24 juli (2v) (OBH 1) 27 juli - 7 augusti (2v) (OBH 2) 13 juli - 7 augusti (4v) (OBH 1+2)

På Old Buckenham Hall studerar elever i åldrarna 12-15 år. Internatskolan är ca 50 minuters bilväg från centrala Cambridge och ligger i Suffolk. Det är en stor skola med fantastiska möjligheter för den sportintresserade. Här finns en swimmingpool, en fotbollsplan med konstgräs, chansen att prova på bågskytte eller vad sägs om skolans alldeles egna 9-hålsbana för den golfintresserade? Detta är en privat internatskola med många elever vilket gör att det finns gott om plats

Kursen innehåller 15 klocktimmars engelskundervisning per vecka. Det går 1 lärare på 6 elever och varje klass har max 12 elever.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Engelskakurs + Old Buckenham Hall + Helpension hos Cambridge Academy Ungdomskurser CSN

Engelskakurs + Moreton Hall + Helpension (Junior Residential) CSN

Längd: 2 eller 4 veckor
Min. ålder: 9

Startdatum: 2020: 6 juli - 17 juli (2 v) (MH1) 20 juli - 31 juli (2v) (MH2) 6 juli - 31 juli (4v). (MH 1+2)

På Moreton Hall studerar de yngsta eleverna i åldrarna 9-13 år. Moreton Hall är till vardags en privat internatskola ca 35 minuter öster om Cambridge. Området som internatet ligger i heter Bury St Edmunds.

Kursen innehåller 15 klocktimmars engelskundervisning per vecka. Det går 1 lärare på 6 elever och det är max 12 elever per klass. Skolan tar mycket väl hand om eleverna och man hittar på många roliga saker tillsammans. Bland annat delas man i olika "hus" som sedan tävlar mot och med varandra genom att samla poäng.

Moreton Hall har en uppvärmd pool, stora grönområden, en fotbollsplan och mycket annat. Här läser max 48 elever samtidigt.

Missa inte generös rabatt för Moreton Hall, vistelse på 4 veckor. Se priser längre ned eller kontakta oss för mer information.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Engelskakurs + Moreton Hall + Helpension hos Cambridge Academy Ungdomskurser CSN

Studieorter » Engelska » Cambridge » Cambridge Academy Ungdomskurser

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor