Ilfracombe

Kombinera språkundervisningen med din favoritaktivitet eller varför inte passa på att testa något nytt?!

“Jag har åkt till England på språkresa med Blueberry de senaste fyra åren och min senaste resa var sommaren 2017. Jag hade helt fantastiska upplevelser, de två första åren i Sidmouth och de två sista i Ilfracombe! Alexandra
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkresa till Ilfracombe 11-17 år

Ilfracombe är en genuint trevlig ort vid atlantkusten i norra Devon och den här skolan, Country Cousins, är den enda språkskolan i staden. Skolan har lång erfarenhet då den grundandes redan 1951 och skolan specialiserad på ungdomskurser där du kan kombinera språkundervisningen med en aktivitet. Country Cousin har över 65 års erfarenhet av att lära ut engelska och är bland annat godkända av British Council. Kurserna och informationen nedan gäller för åldrarna 11-17 år. Läs gärna mer om staden Ilfracombe här

Skolan erbjuder även kurser för Mini Learners, dvs barn 6-10 år. Kontakta oss så berättar vi mer!

Språkskolan

Staden har cirka 12 000 invånare på vintern och växer till närmare det dubbla under sommaren. Den gamla fiskehamnen har fortfarande aktiva fiskare som ger sig iväg tidigt på morgonen och kommer tillbaka med fångster som sedan blänker bland isbitar på torget och lockar till köp. Ilfracombe är idealisk för ungdomar. Bebyggelsen är charmig och gatorna går i krokiga svängar upp och ner. Runt staden finns fina sandstränder som blandas med karg klippkust. Fritidsutbudet under sommaren är stort och festivaler, tennisturneringar och musikuppträdanden avlöser varandra.

Skolan Channel School ligger trevligt i utkanten av staden med en park och tennisbanor som närmaste granne. Ungdomskurserna drivs av ett väl sammansvetsat team med stort engagemang. Utflykter och sportaktiviteterna uppdateras med nya idéer varje år. I anslutning till skolan finns ett mycket populärt café. Dessutom finns ett rum med datorer för internet och email för dig som vill ha kontakt med kompisarna hemma. Antalet ungdomskurser är många, så oavsett ålder och fritidsintresse går det ofta att hitta riktigt bra alternativ för alla smaker.


P.A.L.S

Country Cousins har utarbetat ett framgångsrikt sätt att integrera språkstudenterna med engelska ungdomar genom sitt kamratstödjarprogram som flera lokala ungdomar deltar i. Programmet heter P.A.L.S och står för Promoting Acceptance of Language Students. Det här är mycket uppskattat både bland de lokala ungdomarna och bland språkstudenter som får en chans att prata engelska med jämnåriga utanför värdfamiljen. 2014 vann Channel School British Councils prestigefyllda ELTons för P.A.L.S.

Språkkurser under påsk och sommar

Språkskolan erbjuder språkundervisning i engelska med ett tillval av fritidsaktivitet. Under 2019 erbjuds följande aktiviteter: Adventure sports , Balls sports, Beach Volleyball, Exploring Devon, Football, Horse Riding, Musical Theatre, Sea Water Sports, Sports Science, Surfing, Table Tennis och Tennis. Vänligen se detaljerad information längre ner.

Kurserna ges främst under sommaren och pågår mellan 6 juni till 5 september 2020. Under våren erbjuds ett urval av kurserna, perioden är 28 mars till 25 april 2020. Grupperna har högst 15 deltagare men genomsnittet är 12. Du har endast lektioner måndag till fredag. Vissa kurser erbjuds endast under vissa perioder under förutsättningar att det är tillräckligt många studenter anmälda. Vissa kurser ges även under påsken, kontakta oss gärna om du är intresserad.

Normalkursen i engelska har 15 lektioner (à 60 minuter) per vecka.

För den som gör tillvalen Discovering Devon, Ridning, Fotboll eller Golf går det att välja till 3 extralektioner per vecka och alltså läsa mer intensivt dvs 18 lektioner per vecka. På Discovering Devon-programmet kan man även välja att lägga till 6 lektioner extra så det blir totalt 21 lektioner per vecka i engelska, för dem som är minst 13 år. Eleverna delas in i grupper efter ålder men man tar också hänsyn till hur mogen studenten är och därför är dessa åldersgränser inte helt fasta. Majoriteten av våra studenter läser 15 lektioner i veckan.

Välkomstmöte - på söndagen innan din kurs börjar anordnas ett välkomstmöte där du träffar de andra studenterna och får matnyttig information inför vistelsen. Efter mötet äter studenterna lunch med sina familjer innan det ges möjlighet att upptäcka staden med sina blivande kompisar.

Observera att minimiåldern för att resa ensam på våra språkresor är 12 år.

Boende i värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett jättebra sätt att utveckla sin engelska och få förståelse för kulturen. Värdfamiljerna är noga utvalda av skolans egna "welfare team" och givetvis görs regelbundna utvärderingar. Ankomst sker lördag före kursstart och studenterna åker hem på lördagen efter avslutad kurs.

Du bor i värdfamilj i dubbelrum och skolan uppmuntrar till nationalitetsmix. Du kommer därför inte dela rum/familj med en student som pratar samma språk, om du inte önskar det i samband med bokning. Söndagarna tillbringas i regel med värdfamiljen. Det ingår helpension och lunchen äts i skolan under veckodagarna. Under helgerna äts samtliga måltider i värdfamiljen. Kontakta oss om du önskar eget rum.

Familjerna bor i utkanten av Ilfracombe eller de närliggande byarna. Oftast bor de äldre eleverna närmare skolan och de lite yngre bor längre ut då de spenderar mer tid med sin värdfamilj. Skolan har en skolbuss som hämtar eleverna varje morgon och skjutsar hem dem varje kväll. De som är 14 år eller äldre kan ibland promenera till och från skolan. Om du behöver specialdiet så tillkommer ett tillägg.

Fritidsaktiviteter

Förutom det fritidsprogram som ingår i respektive kurs så anordnar skolan aktiviteter varje dag och kväll som t.ex. disco, pitch and putt, bio, bowling, grillfest, besök på adventure park m.m. Varje vecka anordnas en heldagsutflykt till olika roliga utflyktsmål.

Resan till llfracombe

Vi hjälper dig gärna att boka flygresan, det kan vara skönt att ha allt samlat inför din kursstart. Du får en flygoffert när du är anmäld och bekräftad på kursen.

Om du önskar boka resan på egen hand bör du vänta tills du har fått en fullständig kursbekräftelse av oss. Skolan hämtar/lämnar studenterna med skolans egna bussar på flygplatserna London Heathrow, Bristol eller Exeter. Det går även bra att anlända till St. Pancras tågstation i London. Våra studenter reser i regel till/från Heathrow. Väl framme i Ilfracombe möter värdfamiljerna upp och studenten och de tar sällskap hem. Vid avresa får studenten sällskap till incheckningsdisken i god tid före flyget ska avgå.

Flyget ska anlända på Heathrow lördag innan kursstart och ditt flyg bör anlända mellan kl 11.00-14.00. Bussen beräknas avgå 15.00 från flygplatsen. Avresa från Ilfracombe sker lördagen efter kursslut kl 06:00 och beräknad ankomst till Heathrow är 11.30. Avresa bör vara mellan kl 14.-17.00. För flyg tidigare (vid ankomst) eller senare (vid avresa) tillkommer en kostnad på cirka 25 GBP per timme för att skolans personal ska vänta med studenten på flygplatsen. Vänligen kontakta oss om ni önskar information för annan flygplats/tågstation då tiderna skiljer sig!

Tre skäl att studera Engelska på Ilfracombe i Ilfracombe

Fakta om Ilfracombe

Minimiålder
11 år

Språkkurser och priser för Ilfracombe

“Skolan inspirerade mig när jag var där och jag blev själv sugen på att vara med på aktiviteterna! Ilfracombe har definitivt sin charm och stranden imponerar.”

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Ilfracombe.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Adventure Sports 11-17 år (Adventure sports ) CSN

Längd: 1-4 veckor
Min. ålder: 11

Startdatum: Varje måndag mellan 6 juni - 5 september 2020 Påsköppet: 28/3-24/4 2020

Du väljer (i samband med bokning) på 15 lektioner respektive 18 lektioner per vecka. Engelska 15 lektioner per vecka kombineras med 7,5 timmar spännande sporter typiska för regionen. Läser du den intensivare kursen har du 5 timmar med aktiviteter per vecka. Exempel på aktiviteter är surfing, kanot, kajak, äventyrssimning, köra fyrhjuling m.m. En typisk vecka består av två till tre längre äventyrspass och därutöver ett omfattande allmänt fritidsprogram. Våtdräkt och våtskor som du får ta hem till Sverige ingår i kursavgiften. För att gå kursen måste du kunna simma minst 50 meter i öppet vatten med lätta kläder. Oömma/äldre kläder rekommenderas då studenterna blir blöta under kursen.

Priserna gäller för 15 lektioner per vecka. Kontakta oss för priser för 18 lektioner per vecka.

Engelskanivå: A2-C1

Kommentar: Kontakta oss om du är intresserad av endast en veckas kurs.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Adventure Sports 11-17 år hos Ilfracombe CSN

Upptäck Devon 12-17år (Expoloring Devon 15) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum: Varje måndag mellan 6 juni - 5 september 2020 Påsköppet: 28/3-24/4 2020

Du läser 15 timmar per vecka och för den som vill går det att lägga till 3 ytterligare timmar per vecka . Om du läser 15 timmar har du tre tillfällen på 3 timmar per vecka med aktiviteter. Kursen innehåller ett varierat utflyktsprogram till lokala sevärdheter och roliga ställen.

Priserna gäller för 15 timmar per vecka.

Engelskanivå: A2-C1

Kommentar: Kontakta oss om du är intresserad av en vecka.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Upptäck Devon 12-17år hos Ilfracombe CSN

Ridning 11-17 år (English + riding 15) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder: 7

Startdatum: Varje måndag mellan 6 juni - 5 september 2020 Påsköppet: 28/3-24/4 2020

Du väljer på 15 respektive 18 engelsklektioner per vecka. Du har 2 tillfällen á 4 timmar per vecka med ridning. Rider gör du på ett närliggande stall. Det är obligatoriskt använda hjälm. Om du vill ha dina egna ridsaker går det bra att ta med men det finns att låna på plats. Däremot ska du som student ta med ett par stövlar/boots, samt lämpliga byxor att rida i. Det behöver givetvis inte vara specifika ridkläder men skorna bör ha en klack för stigbygeln.

En typisk första vecka kan till exempel se ut så här:

Söndag: Välkomstmöte.

Måndag: 09.00 Engelskatest och introduktion, 13.00 Ridlektion, 19.30 Disco

Tisdag: 09.00 Heldagsutflykt till Exeter. 19.30 Fotboll och Volleybollmatch.

Onsdag: 09.00 Engelskalektioner. 14.00 Äventyrsbad. 19.30 Grillafton

Torsdag: 09.00 Ridlektioner. 14.00 Engelskalektioner. 19.30 Tennis

Fredag: 09.00 Engelskalektioner. 14.00 Bowling. 19.30 Ceilidh

Lördag: 09.30 Engelskalektioner. Ledig eftermiddag

De andra programmen är upplagda på liknande sätt.

Priserna gäller för 15 lektioner per vecka.

Engelskanivå: A2-C1

Uppge gärna ungefärlig vikt och längd i samband med bokning så att skolan kan förbereda ridningen på bästa sätt.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Ridning 11-17 år hos Ilfracombe CSN

Fotboll 12-16 år (English + football) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum: Detta program är tillgängligt under perioden 13 juni till 15 augusti 2020 om tillräckligt många är anmälda.

Du har 15 timmar med engelskundervisning per vecka. Här blir du coachad av en proffscoach och ni kommer att träna allt från passningsspel och bollkontroll till strategitänk och "team dynamics" och allt kommer sedan att praktiseras i matchspel. Fotbollskursen erbjuds för 12 till 16-åringar. Räkna med tre pass per vecka och därutöver ett omfattande allmänt fritidsprogram. Detta program är bara tillgängligt under juli och augusti månad om tillräckligt många är anmälda.

Engelskanivå: A2-C1

Kommentar: Detta program är tillgängligt under perioden 13 juni till 15 augusti om tillräckligt många är anmälda.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Fotboll 12-16 år hos Ilfracombe CSN

Bollsporter 12-16 år (Ball Sports ) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum: Kursen ges endast 13 juni till 15 augusti 2020 om tillräckligt många studenter är anmälda.

Du väljer (i samband med bokning) på 15 lektioner respektive 18 lektioner per vecka. Engelska 15 lektioner per vecka kombineras med 7,5 timmar spännande sporter typiska för regionen. Ett perfekt tillfälle för dig som vill prova lite olika sporter. Du har även 3 lektioner i veckan där du får prova på bollsporter så som fotboll, tennis, bordtennis etc. Totalt per vecka är det 7,5h bollsport. Om du väljer 18 lektioner per vecka har du 5 timmar med bollsport under en vecka.

Priserna gäller för 15 lektioner per vecka.

Engelskanivå: A2-C1.

Kommentar: Kursen ges endast 13 juni till 15 augusti om tillräckligt många studenter är anmälda.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Bollsporter 12-16 år hos Ilfracombe CSN

Beach Volleyball 12-16 år (Beach Volleyball) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum: Detta program är endast tillgängligt mellan 13 juni - 15 augusti 2020 samt under förutsättningar att tillräckligt många är anmälda.

Vad är väl bättre att göra på stranden än att spela volleyball? Här tränas du av en kvalificerad coach som vet precis vad som krävs för att lyckas med volleyball. Du får träna på alla aspekter av spelet som krävs för att genomföra en match. Man får lära sig skillnaden mellan att spela volleyball inomhus, att serva, att spela i par och mycket annat. Kursen består av 15 timmars språkundervisning samt tre tillfällen på tre timmar per vecka med volleyboll.

Engelskanivå: A2-C1

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Beach Volleyball 12-16 år hos Ilfracombe CSN

Sports Science (Sports Science) CSN

Längd:
Min. ålder: 14

Startdatum: Varje måndag mellan 13 juni till 15 augusti 2020 under förutsättning att tillräckligt många är anmälda.

Sports Science är ett relativt nytt program som introduceras sommaren 2018! Utöver engelskalektionerna (15h/ vecka) så får du lära dig mer om sport och fitness. Sport och fitness-delen är totalt 7,5h timmar och fördelade på tre pass per vecka. Exempel på aktiviteter kan vara fitness-träning, yoga och föreläsningar som kost och hälsa. Sports science leds av Andrew Blake som är personlig tränare, instruktör inom vinyasa flow yoga och fysioterapeut. Aktiviteterna anpassas efter elevernas erfarenhet och nivå.

Engelsknivå: B1-C1

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Sports Science hos Ilfracombe CSN

Streetdans 12-16 år (Street Dance) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum: Detta program är bara tillgängligt mellan 13 juni - 15 augusti 2020 samt under förutsättningar att tillräckligt många är anmälda.

En kurs för dig som älskar att dansa - oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Danskursen erbjuds för åldrarna 12 till 16 år. Du har 3 tillfällen i veckan på totalt 7,5 h per vecka av dans på en dansakademi i Ilfracombe: the Rebecca Varley School of Dance. Du kommer att få lära dig danser i grupp, "New York battle dancing", Hip-hop, modern street dance och koreografi från film och teater. Lektionerna inkluderar uppvärmning och övningar i dans som leder till att ni sätter upp en dansföreställning.

Engelskanivå: A2-C1

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Streetdans 12-16 år hos Ilfracombe CSN

Surf 11-17 år (Surfing) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder: 11

Startdatum: Varje måndag mellan 6 juni - 5 september 2020 Påsköppet: 28/3-24/4 2020

Ilfracombes kust är känd för att vara ett bra surfingområde och du kommer att träna alla grundelement. Instruktören ger också noggrann säkerhetsinformation. I skolans paket ingår att du får en våtdräkt om du läser minst 2 veckor. Om vädret tillåter har du tre längre pass per vecka på Woolacombe Beach - framröstad som topp 3 stränder i Europa! Aktiviteter från Adventure Sport erbjuds om vädret gör att surfbrädan måste lämnas hemma. Du har 15 engelskalektioner per vecka. Om du vill ha en intensivare kurs finns alternativ med 18 timmar per vecka.

Priserna gäller för 15 lektioner per vecka.

Engelsknivå: A2-C1


Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Surf 11-17 år hos Ilfracombe CSN

Bordtennis 12-16 år (Table Tennis) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder: 12

Startdatum: Detta program är bara tillgängligt mellan 13 juni - 15 augusti 2020 under förutsättningar att tillräckligt många är anmälda.

Bordstennis är en tillgänglig sport världen över och kan spelas av alla - från nybörjare till OS-nivå! Bordtennis är roligt och utmanande och ger mer träning än du kanske anar. Utöver 15 engelska-lektioner per vecka får studenterna lära sig olika tekniker och vokabulär inom bordstennis.

Engelskanivå: A2-C1

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Bordtennis 12-16 år hos Ilfracombe CSN

Tennis 11-17 år (Tennis) CSN

Längd: 2-4 veckor
Min. ålder:

Startdatum: Varje måndag mellan 6 juni - 5 september 2020 Påsköppet: 28/3-24/4 2020

Du får här undervisning och tips av en professionell coach och praktisera tillsammans med andra kursdeltagare. Tennisbanorna ligger precis intill skolan. En typisk vecka har du tre tennispass á 2,5h och därutöver tid för allmänt spel med kurskamrater och ett omfattande allmänt fritidsprogram. Du väljer i samband med bokning om du vill ha 15 eller 18 timmars engelskalektioner.

Priserna gäller för 15 lektioner per vecka.

Engelskanivå: A2-C1

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tennis 11-17 år hos Ilfracombe CSN

Sea Water Sports 12-16 år (Sea Water Sports 15) CSN

Längd:
Min. ålder: 12

Startdatum: Varje måndag mellan 13 juni till 15 augusti 2020 under förutsättningar att tillräckligt många är anmälda.

Du väljer (i samband med bokning) om du vill ha 15 eller 18 timmars engelska per vecka och har då 3 respektive 2 tillfällen á 3 timmar per vecka med din valda aktivitet. På programmet Sea Water Sports utnyttjas definitivt stadens och skolans läge vid kusten! Exempel på aktiviteter är paddla kayak, surfa, stand up paddle boarding, vattenhinderbana och dykning. Om du läser minst 2 veckor och gör en vattenaktivitet så ingår en våtdräkt. Utbudet anpassas efter väder och tidvatten.

Priserna gäller för 15 lektioner per vecka.

Engelskanivå: A2-C1

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Sea Water Sports 12-16 år hos Ilfracombe CSN

Musical Theatre 14-17 år (Musical Theatre Academy) CSN

Längd: 2-4
Min. ålder: 14

Startdatum: Endast tillgänglig från 13 juni till 15 augusti 2020 under förutsättning att tillräckligt många är anmälda

Utöver engelskaundervisning med 15 lektioner per vecka har du 3 tillfällen á 3 timmar per vecka med drama. Du får bland annat öva på att improvisera, berätta historier, göra rollspel, skriva manus och mycket annat roligt!

Engelskanivå: B1-C1

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Musical Theatre 14-17 år hos Ilfracombe CSN
Jag har åkt till England på språkresa med Blueberry de senaste fyra åren och min senaste resa var sommaren 2017. Jag hade helt fantastiska upplevelser, de två första åren i Sidmouth och de två sista i Ilfracombe! Alexandra - Läs berättelsen här

Studieorter » Engelska » Ilfracombe » Ilfracombe

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor