EC Cambridge

Språkskola mitt i centrala Cambridge med brett aktivitetsprogram.

“Jag hade inte kunnat vara nöjdare med min resa, det var bland det bästa jag har gjort i mitt liv! Jag trivdes så pass bra i Cambridge som jag var i, att jag bestämde mig att flytta tillbaka dit redan två månader efter jag kom tillbaka till Sverige. Ylva Norén
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Mitt i den charmiga studentstaden Cambridge ligger skolan EC. En del av det världsomspännande nätverket EC English Language Centres, som med sin höga standard på undervisningen och breda nationalitetsmix är en omtyckt skola.

Skolan

EC är den mest centrala av engelska språkskolor i Cambridge. Det finns 14 ljusa och luftiga klassrum i byggnaden och även här kan man använda det trådlösa nätverket. Du har tillgång till skolans nya student lounge med 20 datorer tillgängliga för alla skolans studenter. Majoriteten av studenterna är mellan 18-25 år.

Fritid

I centrala Cambridge vid Market Square finns en trevlig pub där många studenter och även lärare äter lunch eller samlas efter skolans slut. Flera gånger i veckan anordnar skolan aktiviteter som guidad tur på ett college, sportaktivitet, spelkväll, filmkväll, pubbesök, punting på floden Cam, spela cricket, grillkväll m.m. utan extra kostnad! Aktiviteter och utflykter anordnas även andra eftermiddagar och även på helgen, men då till ett självkostnadspris. Skolans personal är mycket vänlig och omhändertagande. De ger dig gärna tips på vart du kan åka på utflykter och vad som är värt att veta om regionen och vad man bör besöka.

Det är smidigt och populärt att cykla i Cambridge och du kan hyra cykel via skolan för 28 GBP per vecka.

Double Banking

EC Cambridge använder sig av någonting som kallas för Double Banking. I enkla ordalag så betyder det att man alternerar mellan för- och eftermiddagslektioner veckovis. Enkelt uttryckt så har man lektioner på förmiddagen ena veckan, och nästa har man lektioner på eftermiddagen. Om man väljer att läsa intensivkursen så har man dock samma schema varje vecka, då man har lektioner både på för- och eftermiddagarna.

Flygplatsen närmast Cambridge är Stansted. Därifrån går det tåg till Cambridge vilket tar cirka 30 minuter. Det går att boka transfer via skolan, kontakta oss för information.

Tre skäl att studera Engelska på EC Cambridge i Cambridge

Fakta om EC Cambridge

Minimiålder
16 år
Transfer
Enkelvälg: Gatwick: 215 GBP (ca 2765 kr), Heathrow: 18 GBP (ca 235 kr), Stansted: 110 GBP (ca 1415 kr)
Lov
2019: 25/12,26/12. 2020: 1/1,10/4,13/4,8/5,25/5,31/8,25/12,26/12

Språkkurser och priser för EC Cambridge

“Jag har bott i charmiga Cambridge och älskar staden. Jag hjälper dig gärna med din resa!”

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan EC Cambridge.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (General english, 20lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag.

Du har 20 lektioner (à 45 minuter) i grupper på högst 14 studenter. Skolan har som mål att lära ut vad de kallar för 'Real English', där fokus alltså ligger på den engelskan som folk använder till vardags. Du kommer att lära dig alla aspekter av språket; läsa, skriva, tala och lyssna. Läraren planerar varje lektion utifrån ett tema och man lär sig språket utifrån det. Enkelt uttryckt, du lär dig vilken typ av engelska du ska använda i olika situationer.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos EC Cambridge CSN

Intensivkurs (Intensive english, 30 lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Varje måndag

Du har 30 lektioner (à 45 minuter) i grupper på högst 14 studenter. Det är samma upplägg som normalkursen men med fler lektioner. Skolan har som mål att lära ut vad de kallar för 'Real English', där fokus alltså ligger på den engelskan som folk använder till vardags. Du kommer att lära dig alla aspekter av språket; läsa, skriva, tala och lyssna. Läraren planerar varje lektion utifrån ett tema och man lär sig språket utifrån det. Enkelt uttryckt, du lär dig vilken typ av engelska du ska använda i olika situationer.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos EC Cambridge CSN

Examensförbredande-kurs Cambridge 30 lektioner (Cambridge Exam Preparation, 30 lpw) CSN

Längd: 10 eller 12 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 2020: FCE: 16/3-5/6 12+1v (examen 9/6), 7/9-27/12 12-1v (examen 1/12). CAE: 6/1-13/3 (examen 14/3), 16/3-5/6 2+1v (examen 10 juni), 14/9-4/12 (examen 5/1).

Du har 30 lektioner (à 45 minuter) i veckan i grupper på högst 14 studenter. Du studerar ihop med andra studenter som kommer att ta samma examen som dig, och lektionerna är specifikt utformade för att man ska göra så bra ifrån sig som möjligt. Exempelvis får man träna på gamla prov för att lära sig hur de är utformade. När examensdagen väl kommer känner man igen hur provet är utformat. Det finns även möjlighet att läsa en examensförbredande för IELTS, kontakta oss för information. Läs gärna mer om olika examen i vår examensguide. Vänligen notera att du kan behöva boka extranätter för boende om du ska skriva Cambridge-examen. Cambridge-examen bokas och betalas på plats.

Skolan erbjuder även förberedande kurs för dig som vill läsa IELTS. Kontakta oss för priser och information.

Kommentar: Vänligen notera kursstart respektive examensdatum då du kan behöva boka boende för längre period. Examensavgift betalas på plats.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Examensförbredande-kurs Cambridge 30 lektioner hos EC Cambridge CSN
Under mina två månader har jag haft en väldigt bra lärare vid namn Geraldine, som utan tvekan är min favoritlärare på ECViveca - Läs berättelsen här
Jag hade inte kunnat vara nöjdare med min resa, det var bland det bästa jag har gjort i mitt liv! Jag trivdes så pass bra i Cambridge som jag var i, att jag bestämde mig att flytta tillbaka dit redan två månader efter jag kom tillbaka till Sverige. Ylva Norén

Boende på EC Cambridge

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Studentresidens Kite House Comfort

Skolan har tillgång till olika studentresidens, alla bestående av delade hus med olika antal sovrum. Det här huset heter Kite House och består av enkelrum med privata badrum. Studenthemmet ligger på endast 3 minuters gångavstånd från språkskolan.

Huset har privata badrum, gemensamt kök (som är fullt utrustat), samt gratis Wi-fi. Du betalar en deposition på 150 GBP (ca 1930 kr) till skolan första kursdagen. Dessa pengar återfår man när man flyttar ut förutsatt att ingenting är förstört.

Om du ankommer till flygplatsen mellan kl 20.00-08.00 är det obligatoriskt att boka transfer via skolan. Du får annars tillgång till boendet först dagen efter kl 09.00.

Anmälan EC Cambridge med Studentresidens Kite House Comfort

Värdfamilj med halvpension

Du bor i enkel- eller dubbelrum hos en engelsk värdfamilj och delar badrum med familjen. Du kan endast boka dubbelrum om ni är två personer som reser tillsammans. I värdfamilj ingår halvpension, det vill säga frukost och middag varje dag, vilket ger dig en utmärkt chans att använda din engelska. Familjerna ligger på olika avstånd från skolan men vanligtvis 30-40 minuters bussfärd bort. Internet går att få tillgång till (utan extra kostnad), men du måste då uppge att du vill ha tillgång till det vid bokningstillfället. Du kan även välja att boka enkelrum med eget badrum, kontakta oss för pris. Specialdiet går att ordna mot ett tillägg på 45 GBP (ca 580 kr) per vecka.

Under perioden 16/6 och 15/9 så tillkommer ett sommartillägg på 25 GBP (ca 325 kr) per vecka.

Anmälan EC Cambridge med Värdfamilj med halvpension

Studieorter » Engelska » Cambridge » EC Cambridge

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor