Språkresor till Lyon

Lyon. Frankrikes näst största stad är enligt många en oslagbar kombination av storstadshjärta, studentpuls, kultur och ett exceptionellt läge.

I Lyon trängs flera universitet och högskolor; sammantaget har Lyon över 100 000 studenter, både franska och internationella. Det säger sig självt att det medför ett livligt studentliv med mängder av saker att göra och nya vänner att finna. Studenterna själva brukar lovorda den goda maten, båtpubarna på Rhône-floden, shoppingen och de förvånansvärt ostressade människorna.Lyons kök

Lyon är ett kulinariskt mecka och berömt för sitt fantastiska kök. Och viner såklart. Här finns två av Frankrikes finaste vindistrikt, Beaujolais och Côtes du Rhône. Både mat och vin intages med fördel på en av stadens många "bouchons", traditionella restauranger som serverar lokalproducerad mat och dryck.

Lyon är vackert beläget i centrala östra Frankrike, i regionen Rhône-Alpes, där floderna Saône och Rhône möts. Staden är Frankrikes andra största stad och har drygt två och en halv miljon invånare.

Språkskolor i Lyon

Lyon Bleu

Undervisning i ljusa och rymliga lokaler i Frankrikes andra största stad. Ett prisvärt alternativ!

Skolor » Franska » Lyon

- Läs mer här »