Lyon Bleu

Undervisning i ljusa och rymliga lokaler i Frankrikes andra största stad. Ett prisvärt alternativ!

“Lyon är en mycket fin stad. Det är sällan man hör talas om staden i Sverige, men den är verkligen värd ett besök. Philip Gerges
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkskolan Lyon Bleu är belägen i moderna, ljusa och stora lokaler på Rue du Guesclin, ett stenkast från centrum. Här finns bl.a. 14 nyrenoverade klassrum, uppehållsrum, luftkonditionering och Wi-fi. Lyon är Frankrikes näst största stad och har massor att erbjuda och såklart är det trevligt att staden är billigare än sitt storasyskon Paris!

Kursutbud på Lyon Bleu

Lyon Bleu har ett brett utbud av kurser. Vi har valt ut de mest populära. Det är också möjligt att läsa mer intensiva kurser i olika kombinationer av grupp- och privatlektioner, endast privatlektioner, förberedelse för DELF/DALF och lite mer udda kurser som franska och matlagning eller franska och kultur. Kontakta gärna oss om du har speciella önskemål.

Fritidsaktiviteter i Lyon

Skolan vill gärna att studenterna ska upptäcka allt vad Lyon har att erbjuda, oavsett om man läser en kort eller lång kurs. De informerar gärna om saker som händer i staden och har en anställd som varje månad sätter ihop ett aktivitetsprogram med allt från filmvisningar och picknick till konserter, vinprovning och dagsutflykter.

Fakta om Lyon Bleu

Minimiålder
18 år
Transfer
De flesta studenter anländer till Lyons flygplats eller med tåg från Paris. Från flygplatsen går spårvagnen Rhônexpress var 15:e minut och tar 30 minuter till centrala Lyon. En enkelbiljett kostar cirka 13-16 euro. Det går också att boka en privat transfer för 50-75 euro. Reser du med tåg anländer du vanligtvis till tågstationen Part-Dieu i centrala Lyon, varifrån det är enklast att ta en taxi till boendet eller skolan.
Lov
2020: 13/4, 1/5, 8/5, 21/5, 14/7, 11/11, 18/12 2020 -4/1 2021

Språkkurser och priser för Lyon Bleu

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Lyon Bleu.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (French semi-intensive course, 15lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 18

Startdatum: Varje måndag. Om du inte har studerat franska sedan tidigare måste du börja med intensivkurs i 2 veckor med följande startdatum: 6/1, 17/2, 2/3, 20/4, 4/5, 15/6, 6/7, 17/8, 31/8, 12/10 , 26/10 samt 7/12.

Du har 15 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 12 studenter. Under kursens gång kommer du att fokusera på vokabulär, grammatik, muntlig och skriftlig framställning samt förståelse. Lektionerna hålls antingen på för- eller eftermiddagen beroende på din språknivå.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos Lyon Bleu CSN

Intensivkurs (French intensive course, 25lpw) CSN

Längd: 2-36 veckor
Min. ålder: 18

Startdatum: Varje måndag. Om du inte har studerat franska sedan tidigare måste du börja med intensivkurs i 2 veckor med följande startdatum: 6/1, 17/2, 2/3, 20/4, 4/5, 15/6, 6/7, 17/8, 31/8, 12/10 , 26/10 samt 7/12.

Du har 25 lektioner (à 45 minuter) per vecka i grupper på högst 12 studenter. 20 av lektionerna är vanliga språklektioner som behandlar alla delar av språket. Fem av lektionerna är s.k. workshops där man har olika teman så som fonetik, konversation, sång och musik, film, media och tv, fransk kultur m.m. Lektionerna hålls antingen på för- eller eftermiddagen beroende på din språknivå.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Intensivkurs hos Lyon Bleu CSN

Kombinationskurs (Combined semi intensive 1) CSN

Längd: 1-4 veckor
Min. ålder: 18

Startdatum: Varje måndag. Om du inte har studerat franska sedan tidigare kan du behöva börja med intensivkurs i 2 veckor med följande startdatum: 6/1, 17/2, 2/3, 20/4, 4/5, 15/6, 6/7, 17/8, 31/8, 12/10 , 26/10 samt 7/12.

Du har 15 grupplektioner och 5 privatlektioner (à 45 minuter) per vecka. Grupplektionerna följer normalkursen (se ovan) och under privatlektionerna skräddarsys undervisningen för dina behov. Detta är ett bra alternativ för dig som vill lära dig mycket på kort tid, och få det bästa av båda världar. Lektionerna hålls antingen på för- eller eftermiddagen beroende på din språknivå.

Du kan också ha denna kurs som en intensivare variant, med fler grupplektioner och/eller privatlektioner. Kontakta oss för mer information och priser.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från och med 3 veckor.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Kombinationskurs hos Lyon Bleu CSN
Lyon är en mycket fin stad. Det är sällan man hör talas om staden i Sverige, men den är verkligen värd ett besök. Philip Gerges

Boende på Lyon Bleu

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Familj frukost

Du bor hos en fransk familj och har frukost eller halvpension. I priset ingår frukost. För halvpension, lägg till 60 EUR (ca 650 kr) per vecka. Du har ett eget rum och delar övriga utrymmen med familjen. Familjerna kan bo på gångavstånd från skolan eller ha en restid på cirka 30 minuter med kollektivtrafik. Du är välkommen mellan kl 09:00-22.30 på ankomstdagen vilket i regel är söndag. Avresa sker på lördagen efter kursslut.

Anmälan Lyon Bleu med Familj frukost

Familj halvpension

Du bor hos en fransk familj och halvpension. I priset ingår halvpension. Du har ett eget rum och delar övriga utrymmen med familjen. Inflyttning sker på söndag och du lämnar boendet lördag efter kursslut.

Anmälan Lyon Bleu med Familj halvpension

Studio

Här hyr du en studiolägenhet i ett av flera olika residens som Lyon Bleu samarbetar med. Det finns 3 olika alternativ att välja mellan. Samtliga alternativ ligger på 10-15 minuter med buss/tunnelbana eller 15-30 minuters promenad från skolan. Nedan kommer en beskrivning på de olika alternativen som skolan erbjuder. OBS på alla alternativ tillkommer 1,10 EUR (ca 110 kr) per natt i turistskatt. Kontakta oss för priser. Betalning för dessa boenden sker inte via Blueberry.

Boende typ 1 (4 veckor eller kortare)

Lägenhetshotell som består i regel av ett rum med kök och badrum, internet och tv. Lägenheterna är fullt möblerade, men små. Observera att det billigaste alternativet erbjuder bäddsoffa. Om du önskar en säng vänligen uppge det i din bokning. Kontakta oss för pris.

Boende typ 2 (5-12 veckor)

Studio om 18 kvm med en kostnad från 23 EUR (ca 250 kr) per natt. Vänligen observera att du, i samband med din anmälan, ska betala halva din totala månadskostnad tillsammans med en deposition om 450 EUR (ca 4860 kr). Inflyttning är måndag - fredag (mellan 9:00 till 16:30) innan kursstart. För detta boende tar skolan även ut en bokningsavgift på 60 EUR (ca 650 kr) och en städavgift på 35 EUR (ca 380 kr).

Boende typ 3 (minst 13 veckor)

Studio om 18 kvm med en månadshyra från 580 EUR (ca 6265 kr). Vänligen observera att du, i samband med din anmälan, ska betala halva din totala månadskostnad tillsammans med en deposition om 650 EUR (ca 7025 kr) som du får tillbaka vid slutet av din vistelse om inga skador på boendet har skett. Skolan tar även ut en administrativ avgift på 350 EUR (ca 3785 kr). Då vistelsen är över 13 veckor behöver du även betala 70 EUR (ca 760 kr) kontant för försäkring i samband med din inflytt. Inflytt är endast fredag (mellan 9:00 till 16:30) innan kursstart. För detta boende tar skolan även ut en bokningsavgift på 60 EUR (ca 650 kr).

Anmälan Lyon Bleu med Studio

Studieorter » Franska » Lyon » Lyon Bleu

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor