Université Paul Cézanne

Språkstudier i lavendeldoftande Provence.

“Fantastisk stad, särskilt när det blir grönt och träden slår ut. Mysiga torg med uteserveringar och ett myller av gränder! En underbar provencalsk marknad flera gånger i veckan. Jag kommer aldrig att glömma min vår i Aix-en-Provence! Chatarina Hammerfjärd
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Den juridiska och den humanistiska fakulteten vid Université Paul Cézanne Aix-Marseille ligger i Aix-en-Provence och övriga fakulteter i Marseille, 40 minuter bort med tåg. I gamla stan mittemot katedralen ligger Palais de l'Université som idag är institutionen för statsvetenskap. Service Universitaire de Français Langue Etrangère (SUFLE) har flyttat därifrån i oktober 2011 till nya lokaler söder om gamla stan. På SUFLE undervisas cirka 1000 utländska studenter årligen i franska. I gamla stan, som också är stadens centrum, finns mysiga caféer, bagerier, restauranger och boutiquer. Skolan har funnits sedan 1953.

Lokaler och kurser

Skolan har flera större föreläsningssalar, mindre klassrum, två språklabb, ett bibliotek samt en modern datasal med 20 datorer med internettillgång för användning under skolans öppettider. Undervisningen ges på alla nivåer från nybörjare till avancerad. På de högre nivåerna erbjuds tillvalsämnen som översättning, konversation, fördjupad grammatik, skriftlig framställning samt fransk litteratur och historia. I Aix blomstrar studentlivet året runt.

CSN-berättigad språkkurs för dig som är 19 år

Terminskursen klassas som en eftergymnasial kurs och ger 30 ECTS poäng efter godkänd avslutad kurs. Detta innebär att kursen klassas som högskolenivå av CSN och då kan även du som är 19 år få studiemedel.

Fakta om Université Paul Cézanne

Minimiålder
18 år
Transfer
Transfer kan inte ordnas. Från flygplatsen Marseille Provence går det direktbussar till Aix-en-Provence var 30:e minut.
Lov
Kontakta oss för information

Språkkurser och priser för Université Paul Cézanne

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Université Paul Cézanne.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Terminskurs (Cours de semestre) CSN

Längd: 1-2 terminer à 13 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 2020: 7/9-11/12. Muntligt test 1/9 2021: 11/1-16/4. Muntligt test 5/1

Du har 20 lektioner per vecka i grupper på cirka 18 studenter där ungefär hälften av tiden ägnas åt språkundervisning och den andra tiden åt tillvalsämnen som litteratur, översättning, fonetik, historia, affärsfranska m m. Tillvalsämnen som erbjuds varierar från år till år. Du måste ha klarat av gymnasiet för att kunna studera på denna kurs. Kursen ger 30 ECTS poäng per termin.

Det är vanligtvis ett lov på en vecka under perioden, i regel under oktober samt februari.

Kommentar: En bokningsavgift på 2000 kronor tillkommer per termin. Från 2018 debiterar samtliga franska universitet studenterna en universitetsavgift på 90 EUR (ca 975 kr) . Denna avgift är inte inräknad i våra priser. Avgiften betalas med bankkort eller online. Du får mer information när du är bokad.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Terminskurs hos Université Paul Cézanne CSN

Sommar/Vinterkurs (Intensive winter and summer courses) CSN

Längd: 2 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 2020: 13/1-24/1. Första dagen 10/1.

Du har 20 lektioner per vecka i grupper på cirka 18 studenter där huvuddelen av undervisningen ägnas åt grammatik, hör- och läsförståelse, muntlig- och skriftlig framställning med vissa inslag av fransk historia, litteratur, fonetik m.m. Två temalektioner erbjuds per vecka på eftermiddagarna. Aktiviteter och utflykter, några gratis och andra till självkostnadspris, erbjuds flera gånger per vecka. Du måste ha klarat av gymnasiet. Observera att kursen som startar i augusti endast tar emot studenter med minst en medelgod nivå på franskan (ej nybörjare). För juni- och julikurserna är alla nivåer välkomna.

Kommentar: Inskrivning och nivåtest sker ett par dagar innan kursstart. En bokningsavgift på 1500 kronor tillkommer per månad. Samtliga franska universitet debiterar studenterna en universitetsavgift på 90 EUR (ca 975 kr) . Denna avgift är inte inräknad i våra priser. Avgiften betalas med bankkort eller online. Du får mer information när du är bokad.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Sommar/Vinterkurs hos Université Paul Cézanne CSN
Fantastisk stad, särskilt när det blir grönt och träden slår ut. Mysiga torg med uteserveringar och ett myller av gränder! En underbar provencalsk marknad flera gånger i veckan. Jag kommer aldrig att glömma min vår i Aix-en-Provence! Chatarina Hammerfjärd

Boende på Université Paul Cézanne

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Lägenhet/ Familj/ Studentresidens

Boende bokas på plats. Skolan har kontakt med privata hyresvärdar i och utanför Aix som erbjuder boende på residens, i egen lägenhet, i lägenhet tillsammans med andra studenter eller i familj. Du väljer adresser du är intresserad av på plats och tar själv kontakt med hyresvärden. Pris för boende i värdfamilj med halvpension är cirka 550 euro/månad och utan måltider cirka 350 EUR (ca 3785 kr) till 400 EUR (ca 4320 kr). Att hyra en lägenhet i närheten av skolan brukar kosta 600-700 EUR (ca 7565 kr) per månad. Under juli månad finns möjlighet att boka rum på studentresidens på förhand.

Anmälan Université Paul Cézanne med Lägenhet/ Familj/ Studentresidens

Studieorter » Franska » Aix-en-Provence » Université Paul Cézanne

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor