Språkresor till Aix-en-Provence

Lavendeldoftande studentstad

Runt Aix-en-Provence vilar en doft av lavendel. Lila och gula fält ramar in staden som har funnits i mer än 2000 år och är en av Frankrikes mest besökta och älskade platser. Aix är även en erkänd studentstad. Hit kommer människor från hela Europa för att studera på universitet eller lära sig det vackra språket. Aix är inte en billig stad men har en charm som är värd att betala extra för.

Fantastiska Cours Mirabeau

Du märker fort hur länge denna stad har funnits. Herrgårdarna från tidigt 1700-tal, de trädkantade boulevarderna, fontänerna, ja allt här har åldrats med värdighet och bara fått mer karaktär ju längre åren gått. Caféerna som kantar stadens vackraste gata, Cours Mirabeau, är typiskt franska och "un café" intas under lummiga träd till ljudet av boulekulornas metalliska klang vid träff i en match lite längre bort

Provencalska landsbygden

Utanför staden hittar du pittoreska byar och vingårdar, bara att åka bil längs de drömlikt vackra vägarna är en upplevelse. Här hittar du den typiskt provencalska landsbygden, kanske den absolut charmigaste i hela Europa.

Aix är en sådan stad som du bara måste uppleva för att kunna förstå dess storhet! Så vad väntar du på?

Språkskolor i Aix-en-Provence

Université Paul Cézanne

Språkstudier i lavendeldoftande Provence.

Skolor » Franska » Aix-en-Provence

- Läs mer här »