Språkresor till Edinburgh

Här skrev J.K. Rowling Harry Potter

Från slottet har du en fantastisk utsikt över det som kallas New Town, en stadsdel som härstammar från 1700-talet. Här hittar du shoppinggatan Princes Street och den cafétäta gatan George Street, där du till exempel kan besöka det café där författaren J.K. Rowling började skriva på en berättelse om en glasögonprydd trollkarl, som sedan skulle komma att ta hela världen med storm. Vill du se modernare arkitektur så rekommenderas det Skotska parlamentet som stod klart 2004. Det är designat av en katalansk arkitekt vid namn Enric Miralles och är väl värt ett besök.


Edinburgh är en stad som lyckats blanda medeltida charm med modern design på ett spännande sätt. Staden kryllar av mysiga pubar, trevliga restauranger, spännande arkitektur och har en fantastisk historia som man blir påmind om vart man än går. Edinburgh är en stad där gammalt och nytt blandas i en spännande mix. Hjärtat i den gamla delen av staden är självklart Edinburgh Castle som blickar ner över staden från sin höjd. Genom den äldre delen löper The Royal Mile som kantas av spännande affärer, mysiga pubar och trivsamma restauranger.

Festivalstaden

Edinburgh är känd som festivalernas huvudstad – något som inte är en slump. Här finns jazzfestivaler, filmfestivaler, bokfestivaler och vetenskapsfestivaler. Nyårsfirandet Hogmanay pågår i fyra hela dagar och lockar besökare från hela världen. The Edinburgh Fringe infaller i augusti, då fylls hela gamla Edinburgh med musik, drama, dans och skratt när artister, skådespelare, musiker och komiker från hela världen samlas i staden. Även under andra tider på året så händer det mycket, t.ex. anordnas varje år kring jul ett välgörenhetslopp där folk klär ut sig till jultomtar och springer runt Princes Gardens.

Språkskolor i Edinburgh

British Study Centres

Personlig språkskola i centrala Edinburgh med bra fritidsprogram.

Edinburgh School of English

Högklassig språkskola med duktiga lärare mitt i Edinburgh.

Skolor » Engelska » Edinburgh

- Läs mer här »