Språkresor till Glasgow

Festivaler, shopping och fotboll. Oavsett vilken tid på året man besöker Glasgow så finns massor av saker att se och göra. Varje månad infaller någon form av festival som är värd ett besök. Året börjar med Celtic Connections i januari, en festival med fokus på traditionell keltisk musik som är känd världen över. Under sommarens månader kan man välja mellan jazzfestivaler, cabaretfestivaler och VM i säckpipa. Sist men inte minst avslutas året med det traditionella Hogmanay-firandet. Hogmanay är skottarnas ord för den sista dagen på året – och firandet pågår ofta långt in på första januari. Faktum är att firandet pågår så pass länge att Skottland utropat även andra januari till helgdag för att man ska ha tid att återhämta sig!

Glasgow är en relativt okänd storstadspärla. En gammal industristad som nu skakat av sig sin grå historia och snabbt blivit en härligt vibrerande kulturstad som på allvar utmanar de norra storstäderna Manchester och Liverpool.

På senare år har Glasgow utvecklats till en kulturstad. Speciellt musikscenen har gott rykte och Glasgow är hemort till kända band som Franz Ferdinand och Belle & Sebastian.

Festivaler, shopping och fotboll

Oavsett vilken tid på året man besöker Glasgow så finns massor av saker att se och göra. Varje månad infaller någon form av festival som är värd ett besök. Året börjar med Celtic Connections i januari, en festival med fokus på traditionell keltisk musik som är känd världen över. Under sommarens månader kan man välja mellan jazzfestivaler, cabaretfestivaler och VM i säckpipa. Sist men inte minst avslutas året med det traditionella Hogmanay-firandet. Hogmanay är skottarnas ord för den sista dagen på året – och firandet pågår ofta långt in på första januari. Faktum är att firandet pågår så pass länge att Skottland utropat även andra januari till helgdag för att man ska ha tid att återhämta sig!

Skottlands shoppingmecka

Till skillnad från Skottlands huvudstad Edinburgh så känns Glasgow som en riktig storstad. Nu mera är Glasgow ett shoppingmecka med allt från budgetaffärer till dyra designmärken. Glasgow är full av förmånliga studenterbjudanden tack vare det stora antalet studenter i staden, vilket gör att man kan komma undan relativt billigt både när det gäller shopping och uteliv.

Förutom att vara en kulturstad är Glasgow även en sportstad. Här hölls till exempel världens första internationella fotbollsmatch år 1872 mellan Skottland och England (matchen slutade 0-0). I staden finns två stora fotbollslag, Rangers F.C. och Celtic F.C., tillsammans kända som Old Firm. Klubbarna är bittra rivaler och matcherna dem emellan rankas bland de tuffaste i världen.

Språkskolor i Glasgow

Glasgow School of English

Språkskola med låga kostnader i den vackra staden Glasgow.

Skolor » Engelska » Glasgow

- Läs mer här »