Språkresor till Chamonix

Djupt andetag. Visst är det något speciellt med alpluft? Krispighet och doften av nyfallen snö och… frihet. I Chamonix slås du av hur storslagen en plats på jorden kan vara. Chamonix is the place to be!

Det kan nästan inte bli mer klassisk fransk alpkänsla än den i Chamonix. Generationer av skidåkare har levt på och älskat denna plats, för här är skidåkning religion och snö den största och mäktigaste guden. Mixen som Chamonix erbjuder av det traditionella franska och det internationella är slående. Staden har blivit hem för många från vitt skilda länder och andelen internationella turister är stor.

Mer stad än by

Chamonix skiljer sig från andra alpbyar i den aspekten att det känns som just en stad i stället för en by. Ett myller av restauranger i olika prisklasser, caféer, exklusiva butiker, mysiga gränder och torg utgör stadskärnan som ramas in dramatiskt av bergen. I Chamonix är det omöjligt att glömma var man är, bergen påminner dig alltid. Staden erbjuder marknader, bio, gallerier, museum, tennisbanor, ett sjudande nöjesliv och väldigt mycket mer. Närheten till både Italien och Schweiz gör Chamonix till en ypperlig plats att studera på, som ett erbjudande om tre till priset av en.

Adrenalin

Att studera franska i Chamonix gör att du får tillgång till några av världens häftigaste bergsmassiv. Och Mont Blanc såklart, Europas högsta och Frankrikes stolthet. I skidåkarnas mecka Chamonix samlas ski bums från hela världen för att ta del av stora utmaningar som inte är riskfria på något sätt däremot proppfulla med adrenalin. När vintern är över visar sig bergen från en annan sida, då är det vandring, mountainbiking, klättring, paragliding och forsränning som gäller. Den gemensamma nämnaren är dock adrenalin.

Om det är bergen, människorna eller staden som gör det låter vi vara sagt men faktum kvarstår: Chamonix doftar frihet.

Språkskolor i Chamonix

Insted

En perfekt studieort både vinter och sommar! Här har alla har en sak gemensamt - kärleken till bergen!

Skolor » Franska » Chamonix

Black Friday på Enforex och Don Quijote! - Läs mer här »