Språkresor till Oxford

Oxford andas kunskap. En gång hade staden rykte om sig att ha näsan högt i vädret, nuförtiden har Oxford fötterna på jorden men omgivningen är densamma. Tacka för det.

Oxford är en stad där kunskapen flödar, man kan nästan få känslan av att man blir smart endast av att vara här. Den är till råga på allt också vacker. Stora grönområden, floder, imponerande universitetsbyggnader och parker bildar tillsammans en omgivning att njuta i. Oxford är alltså både smart och vackert, det är eftersträvansvärt.

Historia på puben

Museerna Ashmolean och Pitt River är väl värda ett besök och missa inte shopping på "The Covered Market". Arkitekturen i Oxford gör att en promenad längs de kullerstensbeklädda gator och gränderna kan likställas med ett museibesök. En visit till en av de historiska pubar som finns i staden är ett måste, då kan du nämligen skryta med att ha varit på samma plats som historiska författare som J R R Tolkien, författare till Sagan om Ringen.

Studentvänligt

Oxford ligger åtta mil nordväst om London och har varit känt som kunskapscenter i cirka 800 år. Staden har alltså århundraden av historia i bakfickan men lever i högsta grad i nuet. Överallt kan man se studenter som cyklar, hänger på den lokala puben, idrottar eller har picknick. Allt detta bidrar till en härligt glad och öppenhjärtig atmosfär som har kommit att prägla hela staden.

Språkskolor i Oxford

British Study Centres

Upplev studentstaden Oxford som har massor att erbjuda!

EC Oxford

Centralt belägen språkskola i studentstaden Oxford. Här finns massa att se och göra!

Skolor » Engelska » Oxford

- Läs mer här »