Språkresor till Nice

Nice levererar hög livskvalitet med en lyxig touch.

I Nice kan dagen börja med en promenad längs den breda gågatan Promenade des Anglais som kantad av palmer ringlar sig fram längs stadens alldeles egna strand. Gatan som har rum för alla, folk på väg till jobbet, inlines åkare, lekande barn och studenter på väg till lektion. En äkta fransk frukost med kaffe och croissant på ett café med utsikt över ett spegelblankt hav blir nästa anhalt. Med en dag framför sig i Nice finns det mängder av saker att göra: slappa på stranden och titta på folk är en, diverse sporter som exempelvis vindsurfing eller golf en annan eller shopping i Nice charmiga centrum där små personliga boutiquer blandas med de stora europeiska kedjorna. Middagen intas på ett av de mysiga torgen där ett ljust rosévin och moules frites (musslor kokade i vitt vin serverade i järngryta med pommes frites) är kvällens, och en av Côte d´Azurs, allra käraste specialitet.

Lång badsäsong

Nice ligger alltså på den franska rivieran och är ett populärt resmål för människor över hela världen. Staden är speciellt omtyckt för dess milda klimat, vackra läge och sydfranska kulinariska specialiteter. I området kring Nice ligger många vackra stränder och badsäsongen sträcker sig från april till oktober.

Festligt

Själva staden består av en blandning av äldre och modernare kvarter och en hamn där man kan se de flådigaste båtar lägga till. Det flödar av uteserveringar och Nice har ett rikt nöjesliv med nattklubbar, jazzbarer, teatrar och biografer.

Kanonläge

Nice har ett ypperligt läge för dig som studerar här att göra dagsutflykter till intilliggande pärlor: Monaco, Italien, St Tropez, Antibes och många pittoreska bergsbyar är bara några av de ställen som är värda ett besök.

Språkskolor i Nice

Alpha B

Mysig och modern skola med små klasser.

Skolor » Franska » Nice

- Läs mer här »