Språkresor till Montpellier

En liten stad i sydfrankrike som är hyllad för sitt vin, sin ost och ett anrikt universitet.

Medelhavet lockar

I sydfrankrikes region Languedoc-Roussillion ligger Montpeiller. 10 kilometer bort lockar Medelhavet med sitt blå djup och vattensporterna med fart och spänning. Paddla kanot och vindsurfa är bara några av de förströelser som Medelhavet kan erbjuda. I och runt Montpellier är det även populärt att klättra och cykla. Du hör, här finns det alltid något att göra.

Studenten är kung i baren

Montpellier har ett av Frankrikes anrikaste universitet. Så mycket som en fjärdedel av befolkningen är studenter och staden har ett nöjesutbud och en atmosfär därefter. Montpellier har trånga gränder där kullerstenarna är från urminnes tider, kaffet intas på hemtrevliga caféer under lummiga träd och drinkarna på en av de klubbar där studenterna hänger är kung i baren. Det är lätt att lära känna staden och komma in i den lunk som livet i Montpellier präglas av.


Fransk shopping

Gatumusikanterna står för underhållningen medan du upptäcker Montpelliers shopping. Små typiskt franska boutiquer och caféer kantar stadens centrum, Place de la Comédie, som är en självklar mötesplats för stadens lokala invånare.

Charmas av denna sydfranska pärla och tillåt dig själv svepas med i Montpelliers sinnesstämning.

Språkskolor i Montpellier

ILA

Mysig och livlig studentstad!

Skolor » Franska » Montpellier

- Läs mer här »