Språkresor till Biarritz

Biarritz ligger i en av Frankrikes vackraste regioner med fina byar, långa sandstränder samt bergen Pyrenéerna med möjlighet till skidåkning och bergsklättring. Staden lockar med härliga restauranger, rikt kulturliv samt erkänd surfing vid dess vidsträckta stränder.

Från början var Biarritz en liten fiskeby tills den upptäcktes av Napoleon III och Eugenie i slutet av 1800-talet. De blev förälskade i regionens naturliga skönhet. Biarritz blev snabbt en fashionabel och välutvecklad seaside resort. Inte minst i England var det mode bland de rika att i början av 1900-talet åka till södra Frankrike och Biarritz. Under denna tid utvecklades arkitekturen i staden, det byggdes eleganta byggnader, kasinon och palats som idag är en del av Biarritz charm.


Surfparadis

Många år senare, 1957, så välkomnades de första surfarna från många länder i Europa och staden är idag känd som ett surfparadis tack vare sina långa sandstränder och fina vågor från Atlanten. Spanska gränsen ligger bara 20 minuter från Biarritz och erbjuder många trevliga utflyktsmål som San Sebastián, Guggenheimmuseet i Bilbao och Pamplona med sin kända festival San Fermin i juli.

Biarritz är idag en mysig stad med många restauranger, utekaféer och nöjesställen. La Grande Plage ligger mitt i staden och erbjuder härliga bad. Gatulivet är livligt med bland annat band som spelar, jonglörer, artister som målar i den gamla fiskehamnen och gatuteater. Mycket av detta försiggår på sommarhalvåret då invånarantalet ökar från vinterns 30 000 till sommarens 120 000.

Språkskolor i Biarritz

France Langue - BLS

Spännande kurser i en av Frankrikes kanske vackraste regioner.

France Langue - BLS 14-17

Biarritz är en livlig stad på den franska västkusten nära Spanien. Här kan du läsa franska på somrarna och ta chansen att lära dig surfa.

Skolor » Franska » Biarritz

- Läs mer här »