France Langue - BLS 14-17

Biarritz är en livlig stad på den franska västkusten nära Spanien. Här kan du läsa franska på somrarna och ta chansen att lära dig surfa.

“Om du funderar på att åka på en språkresa så säger jag bara JA - GÖR DET! Jag kan nästan lova att du inte kommer ångra det! Hanna, 2018
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkresa till Biarritz 14-17 år

Biarritz är en rolig och livlig stad för ungdomar på sommaren. Biarritz ligger vid Atlanten vid foten av Pyrenéerna nära Spanien. Det är alltid något på gång i staden. Band som spelar, jonglörer på gatan, artister som målar i den gamla fiskehamnen, gatuteater eller surfare som visar sina konster. Här finns alla förutsättningar för ett minnesvärt äventyr!

Språkskolan

Språkskolan France Langue - BLS erbjuder språkkurser både får ungdomar och vuxna. Ungdomsskolan ligger på cirka 10 minuters promenad från centrum. Lokalerna tjänar under resten av året som en lågstadieskola (Ecole Sainte-Marie) för franska barn, men under sommarmånaderna fylls den av internationella studenter som studerar franska.

Mitt i staden finns långa vita stränder. De fina vågorna lockar surfare från hela världen. Det finns också många caféer, affärer och diskotek.

Kurs och datum 2020

Skolan erbjuder kurser på 1-4 veckor under perioden 7/6-22/8 2020. Nybörjare kan endast starta 8/6, 6/7 samt 3/8 2020. Du har 20 lektioner (15h) per vecka i grupper i grupper om högst 14 elever. Alla lektioner är på förmiddagen och schemat ser lite olika ut beroende på veckodag. På måndagar är det lektioner kl 10,30-12,30 medan lektionerna är mellan 09,00-12,30 tisdag till fredag. Tyngdpunkten i undervisningen ligger på muntlig konversation som varvas med grammatik, uttal, hörförståelse och skriftliga övningar. Lärarna har franska som modersmål och är universitetsutbildade. Utöver surfing/blandade aktiviteter ingår även övriga gemensamma aktiviteter 4 gånger i veckan, två utflykter i veckan samt en kvällsaktivitet på fredagar.

Om du reser med dina föräldrar och endast önskar en kurs under dagen så erbjuder skolan Day Camp där du har franskalektioner och aktiviteter. Kontakta oss för information samt pris.

Boende under vistelsen

Du bor i dubbelrum eller flerbäddsrum i fransk värdfamilj . Familjerna bor i Biarritz, i närliggande Anglet eller Bayonne på högst 45 minuters avstånd från skolan med buss. Alla måltider ingår. Lunch äts som picknick på skolan. Meddela oss i samband med anmälan om du har några särskilda allergier eller specialdiet, pristillägg på 55 EUR per vecka tillkommer för specialdiet. Busskort är inte inkluderat i priset och kostar cirka 12 EUR per vecka. Ankomst till värdfamilj är söndag innan kursstart och avresa är lördag efter kursslut. Ibland kan du bo i samma värdfamilj som studenter som går på en annan språkskola. Vissa familjer tar emot fler än två studenter.

Skolan har så kallad curfew och studenter som är 15-17 år får vara ute till senast kl 23.00 söndag till torsdag. På fredagar, lördagar samt kväll före helgdag är det senast kl 01.00 som gäller. Studenter under 15 år får inte vara ute på kvällen.

Fritidsaktiviteter

Skolan ordnar aktiviteter på eftermiddagarna samt en halvdagsutflykt på onsdagen och en längre utflykt på lördagen till närliggande städer såsom St Jean de Luz eller Espelette. Tre kvällar per vecka är det anordnade kvällsaktiviteter. Övriga kvällar tillbringas med värdfamiljen för att öva på franskan. Vid anmälan väljer du om du vill ha surfing eller blandade aktiviteter som tillval. Du kan även välja att kombinera de två olika tillvalen, t.ex. att du surfar ena veckan och deltar i de blandade aktiviteterna följande vecka. Ange detta på anmälan om du önskar kombinera tillvalen. Vänligen notera att vi inte kan garantera att studenterna kan byta aktiviteter väl på plats. Aktivitetsledarna ger främst information och instruktioner på franska men ibland informerar de ur säkerhetssynpunkt även på engelska för att säkerställa att studenterna har förstått informationen.

Surfing
Då surfing är en stor sport i Biarritz arrangerar skolan en specifik kurs på eftermiddagarna för dig som vill lära dig surfa istället för de blandade aktiviteterna som annars ingår på ungdomskursen (som beskrivet nedan). Du surfar ca 6 timmar i veckan fördelat över fyra olika tillfällen (1,5 timme per tillfälle). Ingen surfing onsdagar. Det är en perfekt kurs för dig som tidigare har provat på surfing och vill bli ännu bättre eller alltid drömt om att få chansen att lära dig! Nybörjare som avancerade surfare är välkomna. Dina lärare är erfarna surflärare. Lån av bräda och våtdräkt ingår. Observera att surfingen är väderberoende och tidsschemat kan variera beroende på tidvattnet. Det går också att välja t ex en vecka surfing och en vecka allmänt aktivitetsprogram.

Blandade aktiviteter
Du kan välja blandade aktiviteter som tillval om du vill passa på att prova en hel del olika saker under din resa. Aktiviteterna är t.ex. ridning, golf, beachvolley, fotboll, surfing, paddla havskajak, skattjakt, frågesport, klättring, fototävling, rafting, bowling och mycket mer. Det finns givetvis också tid till att bada och tillbringa en eftermiddag på stranden med kompisarna.

Vänligen notera vilken aktivitets som önskas i samband med din anmälan. Det går att välja exempelvis en vecka med surf och en vecka med blandade aktiviteter.

Resan till Biarritz

Vi hjälper dig gärna att boka flygresan, det kan vara skönt att ha allt samlat inför din kursstart. Du får en flygoffert när du är anmäld och bekräftad på kursen.

Familjen eller skolan hämtar och lämnar på Biarritz flygplats, förutsatt att du har kommunicerat dina ankomstuppgifter till oss minst 16 dagar innan kursstart. Skolan rekommenderar ankomst till värdfamiljen mellan kl 18.00-20.00. Under förutsättningar att vi får information om ankomst/avresa med god framförhållning, kan det gå bra att ankomma från kl 14.00. Du lämnar värdfamiljen före 12.00 på avresedagen. Det finns inga direktflyg till Biarritz. Du bör inte boka flygresan innan du har fått en fullständig bekräftelse av oss. Kontakta oss gärna om du har någon fundering kring detta.

Fakta om France Langue - BLS 14-17

Minimiålder
14 år
Lov
2020: 1-5/1, 13/4, 1/5, 8/5, 21/5, 1/6, 14/7, 15/8, 1/11, 11/11, 19/12-3/1 202

Språkkurser och priser för France Langue - BLS 14-17

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan France Langue - BLS 14-17.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Kurs + Surfing/Blandade aktiviteter + Familj + Dubbelrum + Helpension (French & Surf or Multi-activities) CSN

Längd: 2 - 6 veckor
Min. ålder: 14

Startdatum: Varje måndag under perioden 7/6-22/8 2020. Nybörjare kan endast börja 8/6, 6/7 och 3/8 .

Kurser på 1-4 veckor startar varje måndag under perioden 7/6-22/8 2020. Nybörjare kan endast starta på fasta startdatum. Du har 20 lektioner per vecka i grupper om högst 14 elever. Alla lektioner är på förmiddagen men schemat ser olika ut beroende på veckodag. Tyngdpunkten i undervisningen ligger på muntlig konversation som varvas med grammatik, uttal, hörförståelse och skriftliga övningar. Lärarna har franska som modersmål och är universitetsutbildade. Utöver surfing/blandade aktiviteter ingår även övriga gemensamma aktiviteter 4 gånger i veckan, två utflykter i veckan samt en kvällsaktivitet på fredagar.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Kurs + Surfing/Blandade aktiviteter + Familj + Dubbelrum + Helpension hos France Langue - BLS 14-17 CSN

Kurs + Surfing/Blandade aktiviteter + Familj + Dubbelrum + Helpension SPECIAL 2020 (Junior programme 2020, 14-17 years) CSN

Längd: 2, 4 eller 6 veckor
Min. ålder:

Startdatum: Från 18/7-28/8. Startdatum: 18/7, 1/8 eller 15/8 2020

France Langue har ändrat upplägget för ungdomskursen 2020 för att kunna ta emot studenter på allra bästa sätt under rådande omständigheter.

Den stora skillnaden är att ungdomarna bor på residens istället för i värdfamilj och att grupperna är mindre. Skolan är givetvis många om att följa restriktioner och råd och lärare och elevers hälsa är av största prioritet.

Residenset heter Domaine du Pignada och ligger cirka 12 minuters resa från stadskärnan och här erbjuds helpension. Studenterna bord i flerbäddsrum om 2,4 eller 6 personer. Max kapacitet på årets upplägg är 24 studenter, dvs tre klasser med åtta studenter i varje grupp. Ordinarie upplägg är max 14 studenter per grupp.

I kursen ingår 20 lektioner per vecka samt fyra lektioner med surf per vecka.

Transfer till och från flygplatsen ser i privata bilar om max fyra personer i varje bil.

Kontakta oss gärna för mer information om årets upplägg!

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Kurs + Surfing/Blandade aktiviteter + Familj + Dubbelrum + Helpension SPECIAL 2020 hos France Langue - BLS 14-17 CSN
Om du funderar på att åka på en språkresa så säger jag bara JA - GÖR DET! Jag kan nästan lova att du inte kommer ångra det! Hanna, 2018 - Läs berättelsen här

Studieorter » Franska » Biarritz » France Langue - BLS 14-17

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor