Språkresor till Newcastle

Newcastle har skakat av sig sin historia som industristad och erbjuder nu ett härligt studentliv och utmanande ny arkitektur.

Newcastle-upon-Tyne, eller bara Newcastle som det kallas till vardags, är en gömd pärla. Placerad på den nordöstra kusten är det ett populärt tillhåll för allt från surfare till studenter. På gränsen till det vackra och berömda Lake District finns det en hel del att utforska för de som gillar friluftsliv, och städer som Manchester, Liverpool och Edinburgh ligger inte alls långt bort. Med en koncentrerad stadskärna kan man gå nästan överallt och vill man ta sig ut till någon av förorterna är metron ett solklart val. Eller vad sägs om att ta tunnelbanan direkt till stranden?

Från industristad till studentstad

Newcastle hade sin storhetstid under den industriella revolutionen. Tack vare de stora kolgruvorna som öppnades blev det en viktig del av Englands industriella utveckling. Staden har också en lång marin historia och deras stora hamn tar fortfarande emot skepp från bland annat Göteborg, Bergen och Amsterdam. När den tunga industrin försvann efter andra världskriget påbörjade Newcastle sin förändring från industristad till en modern stad i världen.

Med två stora universitet är det en riktig studentstad. Överallt erbjuds studentrabatter på allt från kläder till mat, och det är alltid någonting som händer. Floden Tyne löper rakt igenom staden, och längs med promenadstråket blandas gamla byggnader och broar med sprillans nya. Här nere kryllar dessutom av restauranger, pubar och barer. Invånarna i Newcastle är kända för att vara vänliga och välkomnande, det är en perfekt miljö att lära sig engelska i.

Språkskolor i Newcastle

IH Newcastle

Trevlig och personlig språkskola med hög nivå på undervisningen och låga priser.

Skolor » Engelska » Newcastle

- Läs mer här »