Språkresor till Chile

Man brukar säga att ombyte förnöjer. Det är som att ta de mest extrema naturmiljöer som finns i världen och placera in dem i ett till synes oändligt ryggradsformat land. Just så är Chile. De stora motsatsernas land.

Från glaciär till öken

Varför nöja sig med en typ av natur när du kan få flera? Sydamerikas ryggrad ställer upp: svanskotan lovar långsamt växande glaciärer och halskotan världens torraste öken. Mellan det ryms glasklara fjordar, snöklädda alper, pyrande vulkaner, stäpper och stränder med hög chill-faktor. För chilenarna är det vardag. För oss, himlen på jorden.

Santiago

Santiago, landets huvudstad, möter alla förväntningar av en storstad. Sjudande och ständigt vaken med en chilensk touch. Bergen som oförlåtligt vackert ramar in staden är inte bara där för syns skull. Vandra, klättra, åka skidor, rida, paddla kajak och besöka vingårdar är bara en nypa av aktiviteterna som tröskeln till Santiago bjuder på.

Efterlängtad besökare

Det chilenska folket är frikostigt och har en ödmjukhet till livet som är avundsvärd. Som besökare i Chile slås man av en överväldigande gästfrihet. Man känner sig nästan efterlängtad, som om Chile har väntat på att just du ska komma.

Så. Det är bara att tacka, bocka och ta emot. På en gång. För Chile kommer garanterat ge dig mer än förväntat.

Nyheter i Chile

Studieorter i Chile

Santiago

Fakta om Chile

Landsnummer: 56

El: 220 Volt, svenska sladdar passar i en del, adapter är bra att ha med sig

Valuta: CLP.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Chile. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Chile? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Chile.

Visum: Svenska medborgare kan vistas upp till 90 dagar i Chile utan visum. Om vistelsen blir längre måste man ansöka om förlängning av tillstånd, för vilket en avgift tas ut. Om man redan innan avresan till Chile vet att vistelsen kommer att bli längre än 90 dagar, är det lämpligt att ansöka om uppehållstillstånd på Chiles konsulat i Sverige.

Land » Chile

Japansk och koreansk afton i Göteborg 10 februari - Läs mer här »