Språkresa till Barbados

Västindien. Bara ordet får tanken att landa i krispiga vita stränder, palmer överfulla med kokosnötter och turkost hav.

Paradisö

Barbados är en av de starkast glittrande pärlorna i det fantastiska halsband av öar kallat Västindien. Ön ligger mitt mellan Atlanten och Karibiska havet cirka 50 mil norr om Sydamerika. Det är en riktig paradisö med en medeltemperatur på cirka 30 grader året runt. Du behöver i stort sett aldrig ha på dig mer än shorts och t-shirt, oavsett vilken tid på dygnet det är. Vattnet är så turkost det kan bli och lockar med bad, surfing, snorkling med havssköldpaddor, vackra solnedgångar och mycket annat.

Engelsk koloni

Barbados var en engelsk koloni från 1627 till 1966. Ön har ofta kallats "Little England" då man anammat många brittiska traditioner så som kricket och Afternoon Tea. Många orter har brittiska namn, som Brighton och Dover. Engelska är det enda officiella språket på Barbados och talas med en karibisk, charmig accent. Turismen är givetvis en mycket viktig inkomstkälla på Barbados men till skillnad från många andra populära turistorter så är ön inte överexploaterad. Det finns gott om plats på stränderna och öns unika natur är väl bevarad. Turismen och det brittiska inflytandet till trots har invånarna på Barbados, bajans som de kallas, en stark egen kultur.

Barbados är hav, rom, fisk, reggae, calypso, sol, värme och en avslappnad livsstil.

Studieorter i Barbados

Bridgetown

Fakta om Barbados

CSN: kr. 1400

Landsnummer: 102

El: 115 Volt, adapter behövs

Valuta: . Dagens kurs hos Google.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Barbados. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Barbados? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Barbados.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för Barbados för en vistelse på högst 90 dagar, men du måste kunna visa upp en returbiljett vid inresa.

Land » Barbados

Erbjudande från Liden & Denz - Läs mer här »