Japan-mania - Intresse blir till jobb!

Bo i en storstad

Jag visste redan innan jag anlände att Tokyo var en metropol som inte kan jämföras med någon stad i Sverige, men efter att ha bott där i några dagar märkte jag hur mycket jag hade underskattat staden. Mina vardagliga aktiviteter var karaoke, arkadspel, Akihabara och studera.

Där fanns allt jag någonsin kunde önskat mig. Det bästa för mig var definitivt maten. Den var inte endast utsökt utan väldigt varierande och även underbart presenterad. Det gäller även de mindre och billigare ställena. Att komma dit med inga förkunskaper är inga problem. Människorna är oerhört vänliga (ibland för mycket) och hjälper dig gärna.

Studera Japanska

De japanska skriftspråken Hiragana och Katakana kan se lite skrämmande ut första gången, men när man väl har börjat gått igenom dem och läst lite så märker man att det egentligen inte är så svårt som man trodde. Det gäller även det japanska språket och Kanji, men underskatta inte svårighetsgraden. Precis som alla språk tar det tid att lära sig Japanska och man kommer behöva studera hemma efter skolan. När jag kom upp till den nivån att jag kunde hålla små konversationer med andra kändes det så oerhört bra. All tid jag hade lagt ner på att plugga lönade sig. Jag fick mycket stöd av lärarna i skolan och pratade endast japanska med mina skolkamrater. Det gäller att ta alla möjligheter man har i och utanför skolan.

Återbesök

Nyligen hade jag möjlighet att besöka Japan igen, men denna gång var mitt mål att besöka skolorna, lära känna personalen och skolorna. Det var väldigt intressant att se olikheterna och likheterna mellan skolorna och deras design. Skolorna som jag besökte då var GenkiJACS i Fukuoka och Tokyo, Nihongo Center, Kyoshin Language Academy, Lexis Kobe, Arc Academy, Japanese Communication International School, KAI Japanese Language School, Kudan Institute, Kyoshin OLJ Language Academy Shinjuku, Manabi Japanese Language Institute och Toyo Language School.

Våra asiatiska skolor, Kyoshin Language Academy, Japanese Communication International School, Manabi Japanese Language och Kyoshin OLJ Language Academy Shinjuku, är skolor med högre studietakt och passar perfekt till de som vill lära sig snabbare.

De resterande skolorna som jag besökte, kallar vi för västerländs skolor, där majoriteten av studenter är västerlänningar och studietakten är lite lägre. Dessa skolor passar perfekt för de som vill ha en jämn blandning av studier och fritid.

Det jag hade saknat mest var maten och självklart åt jag så mycket som jag bara kunde. Jag passade även på att besöka olika tempel och helgedomar som jag inte hade besökt tidigare.

Det som först lockade mig till Japan var (som i många andras fall) anime och manga. Anledningen till varför jag valde Tokyo var för att det fanns så oerhört mycket saker i relation till anime och manga, men efter att ha bott i Tokyo i lite över två år är maten och kulturen den största anledningen jag skulle åka tillbaka. Alla har olika anledningar varför de vill studera i Japan, men jag kan säga att det finns något för alla. Det är ett underbart språk och väldigt vackert land där man kan uppleva saker som inte finns någon annanstans. För mig känns det helt fantastiskt att nu skicka iväg andra Japan-intresserade till just Japan genom mitt jobb som Area Manager för Japan hos Blueberry Språkresor.

Om du har några frågor får du gärna kontakta mig på ernesto@blueberrysprakresor.se

Relevanta länder

Relevanta skolor

Publicerat onsdag 12 juni 2019. Nyheten är giltig till söndag 11 augusti 2019.

Nyheter » Japan-mania - Intresse blir till jobb!

- Läs mer här »