CSN för dig under 20 år

Enligt CSNs nya regler ger de flesta språkkurser utomlands inte rätt till studiemedel förrän den 1 juli det år du fyller 20. Vi förstår att detta är irriterande för dig som planerar att åka på en språkresa direkt efter studenten – men oroa dig inte. Det finns fortfarande flera möjligheter för dig att komma iväg utan att du behöver massor med sparade pengar. Här kommer våra bästa tips:

Studiehjälp för dig under 20 år

Många språkkurser är på gymnasial nivå och det innebär att du kan få studiemedel från 1/7 det år som du fyller 20. Är du yngre kan du däremot ha rätt till studiehjälp för gymnasiestudier. Studiehjälpen för studier utanför Sverige består av studiebidrag, inackorderingstillägg, extra tillägg och bidrag för dagliga resor. Du kan söka studiebidraget från det kvartal som du fyller 16 år och studerar på heltid. Extra tillägg kan sökas om du eller din familj inte har så mycket pengar. Hur stor summan blir beror på familjens inkomst. Om du har frågor om hur mycket du kan få, om du kan söka, hur många veckor du har kvar, m.m. rekommenderar vi att du kontaktar CSN direkt. Klicka här för att läsa mer om studiehjälp på CSN:s hemsida.

Språkkurser som CSN har godkänt för 19-åringar

Hittills har CSN klassat följande språkkurser som eftergymnasial nivå vilket innebär att du har rätt till studiemedel där även om du inte har fyllt 20 år:

Vi arbetar kontinuerligt på att få fler språkkurser godkända så fler språkskolor lär dyka upp här framöver.

Språkresor och betalda jobb utomlands

Det finns vissa språkresor som är bra alternativ om man vill vara borta en kortare period och har hunnit med att spara ihop lite egna pengar. Nedanstående skolor är enormt prisvärda:

CSN för dig under 20 år

Förverkliga Sydney-drömmen - boka nu och få rabatt! - Läs mer här »