Yonsei Korean Language Institute

Studera världsspråket koreanska på universitet i Seoul.

“Undervisningen på Yonsei Language Institute var mycket bra. Men studietempot är dock högt och som nybörjare kan det vara lite svårt att hänga med ibland. Mycket mer fokus på att lära sig skriva och läsa än att prata. Amanda Lunden
Ring Kristina Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Yonsei universitetet grundades 1855 och är Koreas äldsta privata universitet. Skolan klassas idag som ett av Asiens ledande universitet. Universitetets språkskola Korean Language Institute har funnits sedan 1959 och är Koreas äldsta språkskola. Skolan ligger på universitetets campus i Sinchon. Ett trevligt område med många universitet i östra delen av centrala Seoul.

Yonsei Korean Language Institute (YSKLI) är en stor språkskola som har ca 1700 elever per termin. Studenterna kommer från hela världen. Den enskilt största gruppen är kineserna som utgör knappt 30% av studenterna. Många studenter väljer att läsa vidare på universitetet efter att ha studerat koreanska på YSKLI. Har du sådana ambitioner kan du få sitta med på en del ämnesföreläsningar samtidigt som du studerar språket på YSKLI.

Stort campus i studentområdet Sinchon

Yonsei ligger i det trevliga studentområdet Sinchon. När du studerar på YSKLI har du tillgång till de flesta faciliteterna på Yonseis stora fina campus. Du kan t.ex. bo på skolan och dra nytta av deras stora bibliotek. Det finns också ett språklabb där du kan finslipa dina färdigheter. Skolan ordnar också en del aktiviteter såsom museibesök och filmkvällar.

Tre skäl att studera Koreanska på Yonsei Korean Language Institute i Seoul

Fakta om Yonsei Korean Language Institute

Minimiålder
18 år
Transfer
Skolan erbjuder ej transfer men kommer att ge information om hur du lätt tar dig från flygplatsen.
Lov
Skolan ger fyra tioveckorsterminer per år, däremellan är det lov.

Språkkurser och priser för Yonsei Korean Language Institute

“Jag har studerat en termin i Seoul och har ätit, shoppat och turistat mig igenom staden som aldrig sover. Jag hjälper dig komma iväg på ditt eget äventyr!”

Kontakta Kristina

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Yonsei Korean Language Institute.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Terminskurs (Regular course) CSN

Längd: 10-60 eller 10-80 veckor
Min. ålder: 18

Startdatum: 2020: 5/3, 8/6, 3/9, 3/12 samt likande datum 2021. Observera att språktest och introduktionsdag sker någon eller några dagar innan kursstart. Bor du på skolans residens kan du vanligtvis flytta in måndagen en vecka innan kursstart. Skolan ger fyra tioveckorsterminer per år, däremellan är det lov.

Du läser 20 lektioner i veckan i grupper på 13 elever i genomsnitt. Du har undervisning på vardagarna 9-13 eller 13.40-17.30. Kursen är uppbyggd kring tioveckorsterminer. Om du är nybörjare kan du som längst läsa sex terminer i normalfart (level 6-kursen), d.v.s. 60 veckor, sedan anses du vara fullärd och redo att läsa vidare på koreanska på universitetet. Denna kurs går igenom 10 kapitel per termin och många anser den ha ett väldigt högt tempo. Det går att läsa upp till 80 veckor på en variant av kursen (level 8-kursen) med lite långsammare studietakt där man går igenom 8 kapitel per termin istället. Det är den inriktning som skolan rekommenderar för västerländska studenter och det är till den vi anmäler våra studenter till. Under den första veckan på skolan har du möjlighet att byta mellan kursvarianterna. Du kan även ändra efter din första termin. Pris och startdatum är desamma.

Utöver de lärarledda lektionerna förväntas du att lägga tid på självstudier. Du förväntas gå igenom det du har studerat under lektionen, förbereda dig för morgondagens innehåll samt göra klart läxor. Detta för att du ska hänga med på lektionerna.

*** från och med sommarenterminen 2020 kommer level 8-kursen successivt att tas bort från nybörjarnivå och uppåt för att försvinna permanent till 2021***

Kommentar: Kursmaterial tillkommer med ca 90000 WON (ca 740 kr) per termin. En antagningsavgift på 4900 kronor tillkommer på den här skolan. För lite billigare kurs och antagningsavgift rekommenderar vi vårt andra universitet i Seoul, Kyung Hee University. För att ha rätt till studiemedel måste du läsa minst 20 veckor. Anmäl dig då minst två månader i förväg för att hinna ordna med CSN och studentvisum. Kurslitteratur kan tillkomma på plats för en mindre kostnad.

Blueberry hjälper dig med ansökan, CSN, visuminformation, boende, försäkring, ankomstinformation och allt annat som behöver ordnas inför kursstarten. Skolan förbehåller sig rätten att ändra priset vid årsskiftet. Denna ändring gäller även för obetalda terminer där man kan behöva göra en fyllnadsbetalning. Nyligen har vi fått information om att Korea från våren 2021 enligt ny lag kommer att kräva att alla utländska studenter som studerar längre än 6 månader i landet tecknar Koreas National Health Insurance. Kostnaden för försäkringen beräknas ligga kring 500 kronor per månad. Detta kan komma att skjutas upp.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Terminskurs hos Yonsei Korean Language Institute CSN
Undervisningen på Yonsei Language Institute var mycket bra. Men studietempot är dock högt och som nybörjare kan det vara lite svårt att hänga med ibland. Mycket mer fokus på att lära sig skriva och läsa än att prata. Amanda Lunden

Boende på Yonsei Korean Language Institute

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Off-campus boende

Om du inte vill bo på campus eller om studentresidenset är fullt så rekommenderar vi att du bokar ett par nätter på ett hostel eller billigt hotell i Sinchon. Sedan kan skolan hjälpa dig att rekommendera ett passande boende utanför campus. Vanligtvis bor man då i privata residens, Hasook-jib, där man får ett rum och två mål mat om dagen för ca 450000 WON (ca 3695 kr) per månad. Det finns också billigare alternativ, Go-shi-won, för ca 300000 WON (ca 2460 kr) per månad. Där ingår ingen mat och rummen är mindre.

Ett annat alternativ är att hyra en egen studiolägenhet. De måste vanligtvis bokas för ett år mot en hög depositionskostnad (minst 5000000 WON (ca 41000 kr)). Månadshyran ligger sedan på ca 500000 WON (ca 4100 kr).

Anmälan Yonsei Korean Language Institute med Off-campus boende

Residens kortkurser

För treveckors-kulturkurserna är det andra residens som gäller. Kontakta oss för mer information.

Anmälan Yonsei Korean Language Institute med Residens kortkurser

Share House

För dig som gillar att lära känna nya människor och tycker om att lära dig mer om andra kulturer/nationaliteter kan vi hjälpa till att boka boende i guesthouse. Vår samarbetspartner för guesthouse i Seoul har ett tjugotal olika hus runtom i Seoul. De har bland annat hus i Hongdae nära Sinchon där Yonsei finns och Cheongnyangni som ligger bara en station bort från Kyung Hee med tunnelbana. Guesthousen varierar i storlek från en handfull studenter till ca 10 studenter av blandade nationaliteter. Några av husen är bara för kvinnliga studenter. Det finns både enkelrum och delade rum, där antalet rum för 2-4 personer är i majoritet. De privata rummen är oftast små (ca 8-10 kvadratmeter) medan delade rum är större (uppemot ca 25 kvadratmeter). I ett guesthouse delar du kök, badrum m.m. med de andra i samma hus. En del av enkelrummen har egen toalett/badrum. I ditt rum har du säng, skrivbord med stol samt förvaringsmöbler och internet (vanligtvis wifi). Var beredd på att boendestandarden på koreanskt studentboende är lägre än vad du är van vid här hemma och räkna med en viss restid då avstånden är stora i Seoul.

Dessa guesthouse är för dig som är 19-30 år som önskar ett socialt sätt att bo på. Det är vanligtvis inte mer än en person per nationalitet i varje hus/lägenhet så du kommer lära känna många nya vänner från världens olika hörn. Boendeförmeldaren anordar så kallade language exchange programs där man paras ihop med andra nationaliteter från andra hus för att lära sig ett nya språk och de anordnar varje kvartal eller på röda dagar olika evenemang som alla hyresgäster får delta i. De har även hus och lägenheter i Tokyo och Taipei där hyresgäster från deras hus i Seoul kan få bo på gratis. Det är perfekt för dig som planerar att resa under loven!

Hyrorna varierar med hus och rum från ca 370000 WON (ca 3035 kr) för boende i flerbäddsrum till ca 680000 WON (ca 5580 kr) för enkelrum. Till detta tillkommer en utility fee för att täcka el/gas/vattenkostnader upp till 70000 WON (ca 575 kr) per månad. Boende i guesthouse i Seoul är populärt och antalet rum är begränsade så se till att vara ute i god tid. Är du intresserad av att bo i guesthouse kontaktar vi vår samarbetspartner för att se vad de kan erbjuda till dig och ger dig sedan förslag närmare kursstart. Kom gärna med önskemål om var du vill bo.

När du har erbjudits ett boende som du vill ha så ska du betala in en Management Fee inom tre dagar. Den är egentligen 300000 WON (ca 2460 kr), men studenter som bokar via Blueberry får rabatt och betalar endast 1500 kr. Du ska även betala in din deposition på 500000 WON (ca 4100 kr), direkt till boendeförmedlaren för att reservera ditt boende. När du flyttar in får du sedan betala hyran för den första månaden direkt till hyresvärden. Flyttar du in efter den 20:e så får du även betala hyra för följande månad i samband med inflyttningen. Depositionen återfås när du flyttar ut om du har fullgjort dina betalningsåtaganden och inte orsakat några skador på rummet. Månadshyran för kommande månader betalas på plats.

Anmälan Yonsei Korean Language Institute med Share House

Studentresidens International House

International House bor du i dubbelrum och har badrum i korridoren, detta residens är endast för kvinnor. Här finns study room, lounge, tvättrum, seminarierum samt kichenettes.

Den första tioveckorsterminen betalas till oss. Vill du bo kvar på residenset betalar du återstående boendetid på plats. Du kan bo max tre terminer på residenset. Skolan fördelar residensrummen cirka en månad innan kursstart. Vänligen observera att det är mycket svårt att få plats på skolans residens, speciellt inför vår- och höststarten. Om du inte får plats på skolans residens så kan antingen Blueberry hjälpa dig med share house-alternativ eller så kan skolan hjälpa dig med tips om Off-campus boende. För att överhuvudtaget ha möjlighet att få plats på residensen måste du ha betalat för åtminstone boendedelen 2 månader innan kursstart.

Anmälan Yonsei Korean Language Institute med Studentresidens International House

Studentresidens SK Global House

Skolan har ett skolresidens som är indelat i två olika residens i byggnader bredvid YSKLI och ett av dem är SK Global House, Här kan du välja mellan att bo i enkelrum eller dubbelrum. På SK Global House finns toalett och dusch på rummen. I byggnaden finns även Study rooms, lounge, tvättrum, musikrum, multifuntionellt rum samt ett gemensamt kök.

Den första tioveckorsterminen betalas till oss. Vill du bo kvar på residenset betalar du återstående boendetid på plats. Du kan bo max tre terminer på residenset. Skolan fördelar residensrummen cirka en månad innan kursstart. Vänligen observera att det är mycket svårt att få plats på skolans residens, speciellt inför vår- och höststarten. Om du inte får plats på skolans residens så kan antingen Blueberry hjälpa dig med share house-alternativ eller så kan skolan hjälpa dig med tips om Off-campus boende. För att överhuvudtaget ha möjlighet att få plats på residensen måste du ha betalat för åtminstone boendedelen 2 månader innan kursstart.

Anmälan Yonsei Korean Language Institute med Studentresidens SK Global House

Studieorter » Koreanska » Seoul » Yonsei Korean Language Institute

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor