Språkresor till Galway

Finns det någon mysigare stad att plugga engelska i än Galway? Det är förstås en smaksak men universitetsstaden Galway, på Irlands atlantkust, är en svårslagen favorit för många.

Galway ligger på Irlands västkust, två och en halv timme med buss från Dublin. Landskapet här är hisnande vackert. Här finns bland annat pittoreska stränder som slingrar sig runt Atlantkusten, gröna kullar, spetsiga klippor och Aranöarna med sin unika natur och stoltheten Dún Aengus, det 2000 år gamla fortet. Publivet är bland de bästa på Irland, inget dåligt epitet med tanke på att Irland är det pubtätaste landet i världen! Maten är förstås en höjdpunkt med nyfångad fisk från havet.


Studenternas stad

Av Galways cirka 100 000 invånare är 20 000 studenter. Den irländska gästfriheten är cementerad i varje kvarter och gatusten och studenter har hälsats välkomna till staden ända sedan mitten av 1800 talet, då National University of Ireland öppnade sina portar.

Festivaler

Staden är Irlands kulturella hjärta med Galway Arts Festival som flagskepp med sin berömda juliparad Macnas. En vanlig vårkväll möter du ofta gatumusikanter, mimare, hiphopdansare i en salig blandning, och natten verkar aldrig ta slut i den här livliga staden. Den som gillar sport kan välja mellan till exempel golf, fiske, segling, vindsurfing, tennis och ridning.

Språkskolor i Galway

Galway Cultural Institute

Upptäck studentstaden Galway genom högklassig undervisning på vår språkskola.

Skolor » Engelska » Galway

- Läs mer här »