Insted

En perfekt studieort både vinter och sommar! Här har alla har en sak gemensamt - kärleken till bergen!

“Otrolig upplevelse som jag rekommenderar till alla som vill göra något annat under en termin. Att kombinera skidåkning, språkinlärning och det intensiva sociala livet på en skidort som Chamonix är bland det roligaste man kan göra! Tobias Adolfsson
Ring Ellen Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Språkskolan Insted (Institue of Foreign Education) ligger centralt i den populära alpin-orten Chamonix. Undervisningen är av kvalitet och Insted samarbetar med University (CUEF) Stendhal in Grenoble. En kort promenad från skolan ligger ditt boende, skidliftsystem, vandringsleder, affärer, bio, m.m. Det är en liten och personlig skola med ett par klassrum, en lounge, espressomaskin och Wi-fi. Studenterna är av blandade åldrar från 18 till 65 år, men med ett snitt på cirka 30 år. Nationaliteterna är också blandade, men med övervikt mot skandinaver. Chamonix är the place to be - oavsett årstid!

Säsongsanpassa din kurs

Skolan har som mest studenter från januari till maj. Den här tiden på året är Chamonix fullt med folk och energi och pudersnön är som kallast. Många av världens bästa skid- och snowboardåkare har Chamonix som sin bas under vintern. Även sommaren är en populär tid i Chamonix. Då tar vandrarna, klättrarna och allmänt friluftsintresserade turister över och vandrar i bergen, klippklättrar eller helt enkelt njuter av de fantastiska utsikterna och det vackra landskapet. På somrarna har Insted färre studenter och atmosfären blir mer personlig. Mitten av september till mitten av december, tiden mellan säsongerna, är den lugnaste tiden på året med minst antal studenter och turister i staden.

Skolan erbjuder olika typer av kurser och du är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om exempelvis kvällskurser, privatlektioner. franska för turism eller varför inte affärs-franska?

Varierande aktiviteter

Chamonix är en stad som har ett enormt utbud av aktiviteter oavsett säsong. Insted anordnar själva aktiviteter för sina studenter som t.ex. ravin- och glaciärräddningskurs, ost- och vinprovning, biokvällar, utflykter till närliggande skidorter och till en vingård vid Genèvesjön. Insted samarbetar med föreningen ChamShake som arrangerar bland annat filmkvällar, marknader, fester och skiddagar. Den drivs av fransmän, engelsmän och svenskar vars syfte är att integrera och blanda nationaliteter. Detta är ett utmärkt tillfälle att träna på din franska. Det finns även flera barer i staden med flera olika internationella inriktningar och after ski är ju en självklarhet.

Det finns 6 stycken skidområden i Chamonix som är sammankopplade genom gratis bussar och tåg. Skidåkning är den populäraste vinteraktiviteten men även isklättring och skärmflygning är populära sporter. Aiguille du Midi är en av världens högsta skidlift och ligger 350 meter från Insted's språkskola. Från Aiguille du Midi åker man bara off-piste och du tar steget direkt ut i Alpernas vildmark. Från toppen av Aiguille du Midi startar Vallée Blance med över 20 km åkning och 2700 meter fallhöjd. Det är ett populärt skidåk och kräver goda säkerhet och skidkunskaper, skolan rekommenderar att anlita en guide för att ta sig ner säkert.

Kontakta oss gärna för mer information och priser för 2020.

Tre skäl att studera Franska på Insted i Chamonix

Fakta om Insted

Minimiålder
16 år
Transfer
Till Chamonix kommer du bl.a. genom att flyga till Genèves flygplats och sen vidare med buss. Du kan resa mellan Genève och Chamonix genom att boka transfer på eller . Det går även bra att resa till exempelvis flygplatserna i Lyon eller Grenoble och sedan åka tåg sista biten.
Lov
30/5, 16/6,14/7,15/8,1/11,11/11

Språkkurser och priser för Insted

Kontakta Ellen

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Insted.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Normalkurs (French Intensive Course) CSN

Längd: 1-13 veckor
Min. ålder: 16

Startdatum: Vintersäsong 2020: 6 januari under 13 veckor. Nybörjare rekommenderas börja 6 januari. Meddela oss gärna om du goda förkunskaper.

Du har 20 lektioner per vecka och varje lektion är 45 minuter. Undervisning sker måndag till fredag i grupper om cirka 10-14 studenter. Undervisningen sker omväxlande på förmiddag respektive eftermiddag. Vänligen meddela oss din ungefärliga nivå av franska i samband med anmälan.

Kontakta oss för priser för vintern 2019.

KurslängdBara kursKurs + Delat BoendeKurs + Lägenhet
EnkelrumEnkelrum
2 veckor5735 kr.från 10095 kr.från 14455 kr.
3 veckor7450 kr.från 13990 kr.från 20530 kr.
4 veckor9930 kr.från 18650 kr.från 27370 kr.
8 veckor18565 kr.från 36005 kr.från 53445 kr.
12 veckor25900 kr.från 52060 kr.från 78220 kr.

Kommentar: Språkkursen är studiemedelsberättigad från 3 veckor och uppåt. Kostnad för kurslitteratur tillkommer . Vänligen notera att detta är från-priser. Kontakta oss för mer information.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs hos Insted CSN

Normalkurs + klättring (French Summer Program) CSN

Längd: 9v eckor
Min. ålder: 16

Startdatum: 17/6 - 16 /8 2019

För dig som älskar att klättra eller vandra har Insted satt ihop ett kurspaket där du får tillgång till en klätterkurs och Unlimited lift pass. När du blir sugen på att klättra så finns Les Gailland, ca 2 km bort från Chamonix, med utmärkta klätterleder.

KurslängdBara kursKurs + Delat BoendeKurs + Lägenhet
EnkelrumEnkelrum
9 veckor26495 kr.från 46115 kr.från 65735 kr.

Kommentar: Språkkursen (ej klätterkursen) är studiemedelsberättigad från 3 veckor och uppåt. Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Vänligen notera att detta är från-priser, kontakta oss för mer information.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs + klättring hos Insted CSN

Franska 50 + (French for 50+) CSN

Längd:
Min. ålder: 50

Startdatum:

Läs franska med jämnåriga studenter i vackra Chamonix.

KurslängdBara kursKurs + Delat BoendeKurs + Lägenhet
EnkelrumEnkelrum
2 veckor5735 kr.från 10095 kr.från 14455 kr.
3 veckor7450 kr.från 13990 kr.från 20530 kr.
4 veckor9930 kr.från 18650 kr.från 27370 kr.
8 veckor18565 kr.från 36005 kr.från 53445 kr.
12 veckor25900 kr.från 52060 kr.från 78220 kr.

Kommentar: Kursen är studiemedelsberättigad från 3 veckor. Du kan ha rätt till bidrag till och med det år du fyller 56. Men din rätt till studielån begränsas från och med det år du fyller 47.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Franska 50 + hos Insted CSN

Normalkurs + skidor 2020 (French Winter Program) CSN

Längd: Minst
Min. ålder: 16

Startdatum: Vintersäsong 2020:1/6 till 3 april 2020. Nybörjare rekommenderas börja 6 januari. Kursstart senast 27 januari. Meddela oss gärna om du goda förkunskaper i franska.

För dig som älskar att åka utför och vill kombinera det med franska studier! Kursen har samma upplägg som normalkursen och du går igenom språkets alla delar. Utöver franska-undervisning får du ett kraftigt rabatterat pris på ett Mont Blanc Unlimited ski-pass som ger tillgång till nedfarter i Chamonix, Courmayeur, Verbier 4 Vallées och Italien. Utöver reducerat skipass ingår även lavin och glaciärutbildning under dina första veckor i Chamonix.

Aiguille du Midi är en av världens högsta liftar och ligger 350 m från skolan så du bokstavligen kommer kunna börja åka på en gång efter dagens lektioner.

Kontakta oss gärna för mer information och priser.

KurslängdBara kursKurs + Delat BoendeKurs + Lägenhet
EnkelrumEnkelrum
9 veckor32915 kr.från 52535 kr.från 72155 kr.

Kommentar: Kursen är CSN-berättigad från 3 veckor. Vänligen notera att detta är från-priser, kontakta oss för mer information.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Normalkurs + skidor 2020 hos Insted CSN
Otrolig upplevelse som jag rekommenderar till alla som vill göra något annat under en termin. Att kombinera skidåkning, språkinlärning och det intensiva sociala livet på en skidort som Chamonix är bland det roligaste man kan göra! Tobias Adolfsson

Boende på Insted

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Delat boende

Chambed innebär att du delar boende med vanligtvis två andra studenter. Priset kan variera under säsongen, frånpris 200 EUR (ca 2180 kr) per vecka.

Chamroom innebär att du har eget rum eller del av lägenhet där det går att avskärma sig med en dörr eller skjutdörr. Priset kan variera under säsongen, pris från 300 EUR (ca 3270 kr) per vecka.

Det finns i regel inte internet i boendet. Däremot finns gratis wifi i skolan. Skolans boende ligger centralt med närhet till restauranger, barer, affärer etc samt gångavstånd till skolan.

En deposition om cirka 35 EUR (ca 385 kr) betalas i regel på plats . Om du väljer att vara i Chamonix i december är det bra att känna till att de flesta lägenheter är dyrare under jul och nyår. Om du använder el och vatten för mer än 40 EUR (ca 440 kr) per månad kan du komma att debiteras extra.

Vänligen notera att boende bör betalas omgående efter att du fått bekräftelse av oss för att skolan ska kunna garantera tillgängligheten. Vidare är ovanstående bilder endast exempel.

Anmälan Insted med Delat boende

Lägenhet

Du har egen säsongslägenhet och du måste boka minst 4 veckor för att bo här. Om du använder el och vatten för mer än 40 EUR (ca 440 kr) per månad kan du komma att debiteras extra. Det finns i regel inte internet i boendet. Däremot finns gratis wifi i skolan. Skolans boende ligger centralt med närhet till restauranger, barer, affärer etc samt gångavstånd till skolan.


Vänligen notera: För att skolan ska kunna garantera tillgänglighet för boende bör betalning göras snarast efter att du fått bekräftelse från oss. Vi rekommenderar att du bokar boende minst 3 månader före kursstart då boende kan bli fullt.

Anmälan Insted med Lägenhet

Studieorter » Franska » Chamonix » Insted

Black Friday på Enforex och Don Quijote! - Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor