Språkresor till Kairo

Afrikas största stad. En dynamisk och händelserik plats som man antingen hatar eller älskar. Alla har en åsikt om Kairo.

I Nordöstra Egypten, konstruerat på de stränder och öar som omger floder Nilen, ligger landets huvudstad Kairo. Med förorter inräknade har Kairo nästan 16 miljoner invånare som alla bidrar till stadens häftiga atmosfär.

Magdans och gravguld

I solnedgången är de cirka 500 moskeerna, som staden kan stoltsera med, vackrare än någonsin, dofterna mer intensiva och böneutropen från minareten som mest melankoliska. Absoluta måsten när du studerar arabiska i Kairo är en tur på Nilens historiska vatten och ett besök på Egyptian Museum, där du kan förundras över Tutankhamuns gravguld. Det är även en upplevelse att besöka någon av de många lokala barer där skickliga magdansöser underhåller till tonerna av klassisk arabisk musik.

Kairo är lite av ett shoppingparadis om du gillar att fynda på marknader och basarer. Här kan du hitta parfym, mattor, guld, silver och tyger till plånboksvänliga priser.

Invånarna i Kairo är fattiga men ack så vänliga och gästfria. Här tar du dig lättast runt med någon av stadens risiga taxibilar, det är både billigt och en imponerande uppvisning i hur man kör bil i Afrikas största stad.

Språkskolor i Kairo

IH Cairo

Proffsig skola med höga ambitioner

Skolor » Arabiska » Kairo

Black Friday på Enforex och Don Quijote! - Läs mer här »