Kyung Hee University

Studera på Koreas vackraste campus.

“Jag har haft så roligt och har mött något så otroligt fantastiska människor från alla hörn i världen. Det är en verkligen en plats för hela världen. Lärarna är dessutom där för dig närsomhelst. Det är en nära relation för att man som elev ska känna sig bekväm till att prata om det finns något problem. Naomi Berhane
Ring Kristina Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Kyung Hee University är det universitet som vi främst rekommenderar i Seoul. De har Koreas vackraste campus där du kan se årstiderna ändras i en lummig miljö med två sjöar och många vackra byggnader. Kyung Hee är ett privat universitet som nyligen rankades på plats 5 i Korea och plats 331 av alla världens universitet. De är det enda koreanska universitet som fått i uppdrag av koreanska staten att lära ut koreanska till diplomater.

Ett ledande internationellt universitet

Kyung Hee grundades 1949 med mottot "Towards a New Civilization". De är ett av Koreas ledande internationella universitet. Deras internationella avdelning, där språkskolan utgör en stor del, har hela ca 6400 inskrivna studenter per år. De arbetar för att lära ut koreanska i en avslappnad miljö och under mottot att det ska vara kul att lära sig. De är kända för att ta väl hand om sina studenter och skolan ger dig möjlighet att träffa koreanska studenter som kan hjälpa dig öva din koreanska och ge dig tips om livet i Korea.

Kulturprogram och kändisar

Du kan läsa koreanska i upp till 60 veckor på Kyung Hee. Efter minst 40 veckors koreanskastudier kan du söka vidare till skolans undergraduate program. De är bl.a. ett av Koreas ledande universitet inom medicin, music och arts. Flera K-pop stjärnor har tidigare läst på skolan.

När du väl har lärt dig en del koreanska finns det goda möjligheter att delta i någon av skolans alla klubbar och kulturprogram, t.ex. Taekwondo, dans och Korean traditional instrument som löper under hela terminen. Skolan ordnar även endagsaktiviteter såsom Korean cooking, barista course, visit to the Police department samt, Korean Caligraphy etc. En gång per termin ordnas det field trips för studenterna och det är olika destinationer varje termin. Tidigare har man åkt till bland annat Gränsen till Nordkorea, Nami Island, Lotte world och gått på teater.

Tre skäl att studera Koreanska på Kyung Hee University i Seoul

Fakta om Kyung Hee University

Minimiålder
18 år
Transfer
Skolan erbjuder ej transfer men kommer att ge information om hur du lätt tar dig från flygplatsen.
Lov
Skolan ger fyra tioveckorsterminer per år, däremellan är det lov.

Språkkurser och priser för Kyung Hee University

“Jag har studerat en termin i Seoul och har ätit, shoppat och turistat mig igenom staden som aldrig sover. Jag hjälper dig komma iväg på ditt eget äventyr!”

Kontakta Kristina

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Kyung Hee University.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Terminskurs (Regular program) CSN

Längd: 10-60 veckor
Min. ålder: 18

Startdatum: 2020: 31/3, 18/6, 24/9, 14/12 samt liknande datum 2021. Det är placeringstest och introduktion vardagen innan kursstart.

Du studerar 20 lektioner à 50 minuter per veckan i grupper som vanligtvis inte innehåller mer än 15 elever. Undervisningen sker vanligtvis mellan 9.00 och 13.00 på vardagarna. Du övar på att prata, lyssna, läsa och skriva. Språkstudierna kopplas ofta till olika ämnen som rör Korea. Läs mer om boendealternativen längre ner.

Utöver de lärarledda lektionerna förväntas du att lägga tid på självstudier. Du förväntas gå igenom det du har studerat under lektionen, förbereda dig för morgondagens innehåll samt göra klart läxor. Detta för att du ska hänga med på lektionerna.

**Observera att KHU kommer att höja kursavgiften från och med höstterminen 2020 med ca 500 kr per termin. Priserna kommer att uppdateras så fort höjningen bestämts av KHU**

Kommentar: En antagningsavgift på 2900 kronor tillkommer på den här skolan. Kurslitteratur tillkommer på plats med ca 500-600 kr per termin beroende på nivå. Skolan har också en obligatorisk onlinekurs för att underlätta självstudierna utanför klassrummet, där man har filmat lektionerna för att du som student ska kunna repetera lektioner och deras innehåll. Pris för onlinekursen är inräknat i kurspriset. För att ha rätt till studiemedel måste du läsa minst 20 veckor. Anmäl dig då minst fyra månader i förväg för att hinna ordna med CSN och studentvisum.

Blueberry hjälper dig med ansökan, CSN, visuminformation, boende, försäkring, ankomstinformation och allt annat som behöver ordnas inför kursstarten. Skolan förbehåller sig rätten att ändra priset på ej betalda terminer (vanligtvis kring årsskiftet). Nyligen har vi fått information om att Korea från våren 2020 enligt ny lag kräver att alla utländska studenter som studerar längre än 6 månader i landet tecknar Koreas National Health Insurance. Kostnaden för försäkringen beräknas ligga kring 500 kronor per månad. Denna lagändring har skjutits upp några gånger och kan därmed komma att skjutas upp igen.

Skolan erbjuder som goodwill kraftigt rabatterade terminspriser för studenter som är adopterade från Korea. Kontakta oss för prisuppgifter om du är adopterad från Korea.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Terminskurs hos Kyung Hee University CSN

Tre veckors kurs (Three weeks course) CSN

Längd: 3 veckor
Min. ålder: 18

Startdatum: 2020: 4/3, 5/8, 2/9 och snarlika datum 2021

Du studerar 20 lektioner à 50 minuter per veckan i grupper som vanligtvis inte innehåller mer än 15 elever. Undervisningen sker vanligtvis mellan 9.00 och 13.00 på vardagarna. Språkstudierna kopplas ofta till olika ämnen som rör Korea.

Kommentar: En antagningningsavgift på 2900 kronor tillkommer på den här skolan. Kurslitteratur tillkommer på plats med ca 32000-37000 KRW/kurs beroende på nivå.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Tre veckors kurs hos Kyung Hee University CSN
Jag har haft så roligt och har mött något så otroligt fantastiska människor från alla hörn i världen. Naomi - Läs berättelsen här
Jag har haft så roligt och har mött något så otroligt fantastiska människor från alla hörn i världen. Det är en verkligen en plats för hela världen. Lärarna är dessutom där för dig närsomhelst. Det är en nära relation för att man som elev ska känna sig bekväm till att prata om det finns något problem. Naomi Berhane

Boende på Kyung Hee University

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Chang Deok Ahn, dubbelrum

Chang Deok Ahn ligger i närheten av campus på ca 10-15 minuters gångväg från skola och nära närmsta tunnelbanestationen Hoegi på mörkblå linje 1. Chang Deok Ahn har både enkelrum och dubbelrum. Alla rum har bredband, badrum och eget litet kök finns för det mesta i det egna rummet. Priset är per person. Mellan midnatt och kl. 05-06 låses huvudingången men det går fortfarande att komma in med hjälp av portkoden.

Boendet bokas en termin åt gången och vill du förlänga boendet så gör du det på plats. Normalt sker inflyttning dagen innan språktestet hålls. Vid behov kan vi ibland boka in ytterligare någon natt innan kursstart mot en extra kostnad. Kontakta oss ifall det skulle vara aktuellt. Var beredd på att boendestandarden i Sydkorea är lägre än vad du är van vid här hemma.

Kostnader för el, vatten etc ingår men om du förbrukar mycket så kan du faktureras extra. Boende under loven tillkommer med 20000 WON (ca 165 kr) per natt. Även en bokningsavgift på 800 kronor är inräknat i priset. Vi ger dig mer information om boendet när du är anmäld.

Om det inte skulle finnas tillräckligt med lediga rum i just det residens vi bett skolan boka in dig i inför din kursstart förbehåller sig Kyung Hee rätten att boka in dig i ett annat likvärdigt residens. Att det inte finns lediga rum är mycket ovanligt men kan hända. Det är därför rekommenderat att anmäla dig så snart du bestämt dig för att inte riskera att inte få det residens du önskar. Som Blueberry-student är du garanterad residensbonde första terminen, förutsatt att du anmäler dig i tid, och det är generellt aldrig något problem att förlänga boendet för efterföljande terminer.

Anmälan Kyung Hee University med Chang Deok Ahn, dubbelrum

Chang Deok Ahn, enkelrum

Chang Deok Ahn ligger i närheten av campus på ca 10-15 minuters gångväg från skola och nära närmsta tunnelbanestationen Hoegi på mörkblå linje 1. Chang Deok Ahn har både enkelrum och dubbelrum. Alla rum har bredband. Badrum och eget litet kök finns för det mesta i det egna rummet. Mellan midnatt och kl. 05-06 låses huvudingången men det går fortfarande att komma in.

Boendet bokas en termin åt gången och vill du förlänga boendet så gör du det på plats. Normalt sker inflyttning dagen innan språktestet hålls. Vid behov kan vi ibland boka in ytterligare någon natt innan kursstart mot en extra kostnad. Kontakta oss ifall det skulle vara aktuellt. Var beredd på att boendestandarden i Sydkorea är lägre än vad du är van vid här hemma.

Kostnader för el, vatten etc ingår men om du förbrukar mycket så kan du faktureras extra. Boende under loven tillkommer med 30000 WON (ca 250 kr) per natt. Även en bokningsavgift på 800 kr tillkommer vid bokning av skolans residens. Vi ger dig mer information om boendet när du är anmäld.

Om det inte skulle finnas tillräckligt med lediga rum i just det residens vi bett skolan boka in dig i inför din kursstart förbehåller sig Kyung Hee rätten att boka in dig i ett annat likvärdigt residens. Att det inte finns lediga rum är mycket ovanligt men kan hända. Det är därför rekommenderat att anmäla dig så snart du bestämt dig för att inte riskera att inte få det residens du önskar. Som Blueberry-student är du garanterad residensbonde första terminen, förutsatt att du anmäler dig i tid, och det är generellt aldrig något problem att förlänga boendet för efterföljande terminer.

Anmälan Kyung Hee University med Chang Deok Ahn, enkelrum

Eget boende

Om du inte vill bo i skolans residens eller i share house så brukar det gå att hitta prisvärt boende utanför campus bl.a. privata residens, Hasook-jib eller Goshiwon. Det brukar bli billigare, framförallt om du vill ha eget rum. Om du inte vill chansa och boka något på egen hand hemifrån så kan du boka in dig på ett hostel eller billigt hotell den första veckan för att sedan leta eget boende på plats och boka först när du har sett att det är något du gillar.

Anmälan Kyung Hee University med Eget boende

Richville

Richville ligger i närheten av campus på ca 10-15 minuters gångväg från skola och nära närmsta tunnelbanestationen Hoegi på mörkblå linje 1. Richville har bara enkelrum och är mycket enklare än Cheng Deok Ahn. De flesta av våra studenter väljer att bo i Richville då Richville inte har någon direkt någon curfew medan Chang Deok Ahn har det mellan midnatt och kl. 05-06 då huvudingången låses. Alla rum har bredband. Badrum och eget litet kök finns för det mesta i det egna rummet.

Boendet bokas en termin åt gången och vill du förlänga boendet så gör du det på plats. Normalt sker inflyttning dagen innan språktestet hålls. Vid behov kan vi ibland boka in ytterligare någon natt innan kursstart mot en extra kostnad. Kontakta oss ifall det skulle vara aktuellt.

Var beredd på att boendestandarden i Sydkorea är lägre än vad du är van vid här hemma.

Kostnader för el, vatten etc ingår men om du förbrukar mycket så kan du faktureras extra. Boende under loven tillkommer med 30000 WON (ca 250 kr) per natt. Även en bokningsavgift på 800 kr är inräknat i priset. Vi ger dig mer information om boendet när du är anmäld.

Om det inte skulle finnas tillräckligt med lediga rum i just det residens vi bett skolan boka in dig i inför din kursstart förbehåller sig Kyung Hee rätten att boka in dig i ett annat likvärdigt residens. Att det inte finns lediga rum är mycket ovanligt men kan hända. Det är därför rekommenderat att anmäla dig så snart du bestämt dig för att inte riskera att inte få det residens du önskar. Som Blueberry-student är du garanterad residensbonde första terminen, förutsatt att du anmäler dig i tid, och det är generellt aldrig något problem att förlänga boendet för efterföljande terminer.


Anmälan Kyung Hee University med Richville

Share house Borderless Seoul

För dig som gillar att lära känna nya människor och tycker om att lära dig mer om andra kulturer/nationaliteter kan vi hjälpa till att boka boende i share house. Vår samarbetspartner för share house i Seoul har ett tjugotal olika hus runtom i Seoul. De har bland annat hus i Hongdae nära Sinchon där Yonsei finns och Cheongnyangni som ligger bara en station bort från Kyung Hee med tunnelbana. Share housen varierar i storlek från en handfull studenter till ca 10 studenter av blandade nationaliteter. Några av husen är bara för kvinnliga studenter. Det finns både enkelrum och delade rum, där antalet rum för 2-4 personer är i majoritet. De privata rummen är oftast små (ca 8-10 kvadratmeter) medan delade rum är större (uppemot ca 25 kvadratmeter). I ett share house delar du kök, badrum m.m. med de andra i samma hus. En del av enkelrummen har egen toalett/badrum. I ditt rum har du säng, skrivbord med stol samt förvaringsmöbler och internet (vanligtvis wifi). Var beredd på att boendestandarden på koreanskt studentboende är lägre än vad du är van vid här hemma och räkna med en viss restid då avstånden är stora i Seoul.

Dessa share house är för dig som är 19-30 år som önskar ett socialt sätt att bo på. Det är vanligtvis inte mer än en person per nationalitet i varje hus/lägenhet så du kommer lära känna många nya vänner från världens olika hörn. Boendeförmedlaren anordnar så kallade language exchange programs där man paras ihop med andra nationaliteter från andra hus för att lära sig ett nya språk och de anordnar varje kvartal eller på röda dagar olika evenemang som alla hyresgäster får delta i. De har även hus och lägenheter i Tokyo och Taipei där hyresgäster från deras hus i Seoul kan få bo på gratis. Det är perfekt för dig som planerar att resa under loven! Boende i share house i Seoul är populärt och antalet rum är begränsade så se till att vara ute i god tid. Är du intresserad av att bo i share house kontaktar vi vår samarbetspartner för att se vad de kan erbjuda till dig och ger dig sedan förslag närmare kursstart. Kom gärna med önskemål om var du vill bo. Boende i share house i Seoul är populärt och antalet rum är begränsade så se till att vara ute i god tid. Är du intresserad av att bo i share house kontaktar vi vår samarbetspartner för att se vad de kan erbjuda till dig och ger dig sedan förslag närmare kursstart. Kom gärna med önskemål om var du vill bo.

När du har erbjudits ett boende som du vill ha så ska du betala in en Management Fee inom tre dagar. Den är egentligen 300000 WON (ca 2460 kr), men studenter som bokar via Blueberry får rabatt och betalar endast 1500 kr.

I samband med att du har betalat Management fee ska du även betala in din deposition direkt till boendeförmedlaren för att reservera ditt boende. När du flyttar in får du sedan betala hyran för den första månaden direkt till hyresvärden. Flyttar du in efter den 20:e så får du även betala hyra för följande månad i samband med inflyttningen.


Kostnader boende share house

Management fee: 1500 kr

Deposition: 500000 won

Månadsyra enkelrum: från ca 680 000 won/månad

Månadshyra flerbäddsrum: från ca 370 000 won/månad

Månadskostnad el, gas och vatten: ca 50 000 - 70 000 won/månad

*Blueberrystudenter får även 20 000 won rabatt i månaden på sina hyror. Depositionen återfås när du flyttar ut om du har fullgjort dina betalningsåtaganden och inte orsakat några skador på rummet.

Anmälan Kyung Hee University med Share house Borderless Seoul

Studieorter » Koreanska » Seoul » Kyung Hee University

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor