Pukyong National University

Studera koreanska två stationer från stranden.

“Busan är en riktigt häftig stad då den har en sån perfekt balans av semesterkänsla med sol och bad, men samtidigt alla dom bra delarna som en storstad bjuder på.Göran Jettingstad
Ring Kristina Anmälan CSN Lägsta pris. Garanterat.

Pukyong National University (PKNU) har ett mycket gott rykte i Korea där en väldigt stor andel av deras studenter får jobb efter examen. De är Koreas ledande universitet inom ämnen som marinbiologi men de undervisar i många olika ämnen, bl.a. koreanska för utlänningar.

PKNU har drygt 25 000 studenter varav 1000 är internationella. Man är den skola i Busan som har flest internationella studenter. Språkskolan är dock betydligt mindre än på de stora universiteten i Seoul så här studerar du i en intim miljö och tvingas verkligen att lära dig koreanska.

Studera koreanska nära stranden

Många universitet i Busan ligger upp mot bergen med en lång uppförsbacke till skolan. Pukyong däremot har ett centralt läge närmare havet. Skolan har en egen tunnelbanestation på gröna linje 2. Härifrån är det 7 stationer till Seomyeon och bara två stationer till Gwangan beach vid stationen Geumnyeonsan. Efter skolan kan du snabbt åka ned till stranden och göra läxorna vid havet.

Pukyong har också ett trevligt campus med diverse faciliteter som du kan dra nytta av, såsom bibliotek, gym, restauranger etc. Ett par gånger per läsår så brukar skolan anordna en utflykt. De ordnar också olika koreanska aktiviteter såsom korean speaking contest, K-pop contest, smaka koreansk mat och prova traditionella koreanska kläder. Du har också möjlighet att paras ihop med en Korean buddy eller gå med i olika klubbar med inriktning på t.ex. foto, basket eller dans.

Upplev den Koreanska kulturen

För dig som vill upptäcka allt som den Koreanska kulturen har att erbjuda är Busan rätt stad. Här anordnas festivaler efter årets fyra olika årstider och staden kryllar av museum och tempel som gärna lär dig om landets historia. Många lockas även av Gamcheon culture village i Busan som imponerar med färglada hus tätt packade på varandra. Här kan du få en direkt inblick i den koreanska kulturen samtidigt som du får känslan av att stiga rakt in i ett vykort. Också maten här hyllas stort, speciellt av de som uppskattar färska havsdjur direkt från hemstaden. Det finns alltså en hel del kultur att ta del av i Busan!

Tre skäl att studera Koreanska på Pukyong National University i Busan

Fakta om Pukyong National University

Minimiålder
18 år
Transfer
Skolan kan hjälpa till med transfer. Kontakta oss för mer information.
Lov
Skolan ger fyra tioveckorsterminer per år, däremellan är det lov.

Språkkurser och priser för Pukyong National University

Kontakta Kristina

Här hittar du kurser och priser för språkskolan Pukyong National University.
Observera att vi har en prisgaranti!

Kursöversikt

Terminskurs (Regular korean course, Type A/B) CSN

Längd: 20-60 veckor
Min. ålder: 18

Startdatum: 2020: 13/4, 22/6, 1/9, 1/12 och liknande datum 2021. Kursorientering sker några dagar innan kursstart.

Du läser 20 lektioner i veckan i grupper om max 15 studenter. På högre nivå är klasserna ofta betydligt mindre. Lektionerna är 50 minuter långa och undervisningen ges vanligtvis kl 9-13. Du övar på att prata, lyssna, läsa och skriva. Alla klassrummen är utrustade med TV som man ofta använder för att liva upp undervisningen med praktiska exempel. Kontakta oss för pris på annat antal kursveckor.

Utöver de lärarledda lektionerna förväntas du att lägga tid på självstudier. Du förväntas gå igenom det du har studerat under lektionen, förbereda dig för morgondagens innehåll samt göra klart läxor. Detta för att du ska hänga med på lektionerna.

KurskostnaderPris

Kommentar: En antagningsavgift på 3900 kronor tillkommer på den här skolan. Kurslitteratur tillkommer med 80000 WON (ca 660 kr) per halvår. Anmäl dig då minst tre månader i förväg för att hinna ordna med CSN och studentvisum. Nyligen har vi fått information om att Korea från Juli 2019 enligt ny lag kräver att alla utländska studenter som studerar längre än 6 månader i landet tecknar Koreas National Health Insurance. Kostnaden för försäkringen beräknas ligga kring 500 kronor per månad.

Kontakta oss för prisuppgift om du vill boka ett ej prisgivet veckoantal. Vår anmälningsavgift ingår i kurspriset och vi ger dig lägsta prisgaranti.

Anmälan Terminskurs hos Pukyong National University CSN
Busan är en riktigt häftig stad då den har en sån perfekt balans av semesterkänsla med sol och bad, men samtidigt alla dom bra delarna som en storstad bjuder på.Göran Jettingstad

Boende på Pukyong National University

Här hittar du beskrivningar av de boenden du kan boka via oss och språkskolan. Du kan även ordna eget boende om du så önskar.

Skolans residens

Pukyong har koreas högsta residens mitt på campus ett par minuter från klassrummen. Det består av två sammanhängande byggnader på 20 våningar vardera. En för killar och en för tjejer på typiskt koreanskt manér. Här bor du i ett dubbelrum som du delar med en annan student men om det finns plats kan man få ett enkelrum. På rummen finns säng, skrivbord, toalett, AC, internet, kylskåp, TV och garderob. Man får inte laga mat på rummen men det ingår tre måltider per dag i residensets matsal. Det finns också tillgång till tvättstuga. Residenset låses kl 1-5 på natten så man måste komma hem före eller efter...

Rummen bokas för 2 terminer åt gången efter Pukyongs vanliga universitetsterminer på 10 eller 15 veckor och matchar därför inte koreanskaskolans terminer. Pris för boende under en 15-veckorstermin är 1351750 WON (ca 11085 kr) för del i dubbelrum inklusive helpension. Skolan själv skriver att det kostar ca 2000000 WON (ca 16400 kr) för boende i residens i 6 månader. Betalning för för boendet betalas på plats vid ankomst till Busan i samband med incheckning. Inför sommar- och vinterterminen är residenset tillgängligt först en månad efter kursstart.

Vänligen observera att residensets matsal inte kan ta hänsyn till specialkost.

Anmälan Pukyong National University med Skolans residens

Studieorter » Koreanska » Busan » Pukyong National University

- Läs mer här »

Senaste skolan du besökt

← Se alla skolor du har besökt

→ Stäng listan med skolor

Ja, skicka gärna mig mer information om skolorna jag har läst om.

→ Stäng listan med skolor